Gyilkosság a csatornában

hír2013122101Egy kínai asszony nagy összegű kölcsönt adott egy barátjának, ő azonban ahelyett, hogy visszafizette volna, csapdával próbálta megölni jótevőjét.
Az eset Kína déli részén történt, Hajnan tartomány székhelyén, Haikou-ban. Pia Guo három és félmillió forintnak megfelelő összeget adott üzletember barátjának, akit – bár nem rokonok – szintén Guo-nak hívnak. A két ember kapcsolta a megszokott maradt, egészen addig, míg a hölgy vissza nem kérte a pénzt. Az üzletember beleegyezett, hogy hamarosan fizet, bár az összeg nem állt rendelkezésére. Telefonon Haikou-ba hívta a nőt, azzal az indokkal, hogy ott rendezi az adósságát. Guo asszony repülőre ült, este pedig sétálni indult az adósával. Esni kezdett az eső, amikor befordultak egy néptelen utcába. Séta közben az asszony egy újságot pillantott meg az aszfalton, ezért lelasított, az adós azonban továbblökte. Az újság egy csatornát takart, amibe az áldozat fejjel előre zuhant bele.
– Ezt előre kitervelte. Eltávolította a fedelet, és a nyílást újságpapírral takarta el. – nyilatkozta az asszony.
A férfi ezután visszatette a helyére a csatornafedőt, és abban a reményben távozott, hogy áldozata hamarosan meghal a csapdájában.
– Ott várakozott, hogy megbizonyosodjon a halálomról, ezért nem mertem kiabálni. – emlékezett vissza a .
Az aknában szerecsére voltak kapaszkodók, így a nő ki tudott mászni a szennyvízből, ahhoz azonban nem volt elég ereje, hogy végig felmásszon. A következő napon segítségért kezdett kiabálni, és apránként felmászott a fedélig. Felemelni nem tudta, ezért összesen három napig élt a csapdában – amíg egy csapat iskoláslány meg nem látta kikandikáló ujjait.
– Meg sem fordult a fejemben, hogy megpróbál megölni az adóssága miatt. – vallotta be az áldozat, miután kimentették.
Támadója szökésben van, a rendőrség nagy erőkkel keresi.

A bejegyzés kategóriája: Morbid, Színes hírek
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.