Harminc méter zuhanás

Egy hegymászó harminc métert zuhant egy szakadékba egy wales-i túra alkalmával, az esetet rögzítette a sisakjára szerelt kamerával.
A negyvenhét éves Mark Roberts jégcsákány segítségével haladt fölfelé, amikor eltalálta egy jégtömb, amelyet egy fölötte haladó hegymászó lazított meg. A biztonsági tanácsadóként dolgozó férfi ezután lecsúszott az alatta lévő szakadékba, eltörve egyik bokáját. Társai azonnal értesítették a hegyi mentőket, nem sokkal később egy helikopter elszállította a sérültet.
– Ha ilyen gyorsan történnek a dolgok, csak próbálsz nem pánikolni, és bízni a szerencsédben. – nyilatkozta Mark. – Én nem pánikoltam, hanem próbáltam a nyakam és a fejem védeni, és lassítani a csúszást, mielőtt sziklásabb terepre érek. Az eset után kicsit kába voltam, de legalább nem eszméletlen. Érdekes, hogy egyből ellenőrizem a kamerát a fejemen – ilyen felvételt nem szeretnék még egyszer csinálni!
– Figyelembe véve a megtett távolságot, a sebességet és a helyszínt, sokkal súlyosabb sérülésekre számítottunk. – tette hozzá Phil Benbow, a mentőcsapat egyik tagja.

A bejegyzés kategóriája: Panoráma, Színes hírek
Kiemelt szavak: , , , , , , .
Közvetlen link.