2013062502Az amerikai rendőrség közbelépett, amikor egy internetes oldalon egy antik koporsót kínáltak eladásra – ugyanis egy csontváz is volt benne.
A hátborzongató portékát egy Iowa állambeli klub akarta eladni 12000 dollárért (2,7 millió forint), hogy kifizethessék a találkozóhelyükre kivetett ingatlanadót. A rendőrség szinte azonnal lefoglalta a koporsót és tartalmát, ugyanis Iowa állam törvényei szerint egy csontváz eladása illegális. A csontokat egy laboratóriumba szállították, habár senki nem bízott abban, hogy azonosítani tudják a halottat. Egy helyi történész szerint a csontvázat egy orvos ajánkékozta a klubnak, amikor az 1880-as években nyugdíjba vonult. A koporsó az 1900-as éve elején készült, de az már a homályba vész, hogy miért kerültek bele a csontok. A történet jól végződött: a rendőrségi laboratórium örömmel befogadta a csontvázat, a klub pedig tovább árulhatja a koporsót, így remélhetőleg az adót is be tudják fizetni.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.
Read previous post:
Járókeretes rabló

Egy idős fegyveres rabló nem tudott idejében elmenekülni a tetthelyről - ugyanis túl lassan szuszakolta be járókeretét az autóba.

Close