GYÓGYSZER NÁSZÉJSZAKÁRA

Az öreg Kovács elmegy az orvoshoz, és arra kéri, hogy adjon neki valami jó gyógyszert, amivel az aranylakodalma utáni éjszakát a nászéjszakához hasonlóvá teheti. Az orvos fölír valamit, az öreg kiváltja. Kétféle doboz gyógyszert kapott: aranydobozban az egyik, ezüstben a másik. Az aranydobozos – tudatja a felirat – az asszonyé, az ezüst a férfié. Eltelik az éjszaka, s legközelebb megkérdezi az orvos:
– Nos, Kovács bácsi, hogy sikerült a nászéjszaka?
– Jaj, doktor úr, jobb nem beszélni róla. Vittem haza a gyógyszert, s azon gondolkoztam, hogy mindig az asszony kapta a jobb ajándékot, s lám, most is az övé az aranydoboz, az enyém meg az ezüst. Gondoltam, most az egyszer nem így lesz, és elcseréltem a dobozokat.
– Atyaisten! És mi történt?
– Rettenetes volt, doktor úr! A feleségemnek megmerevedett a két lába, nekem pedig egész éjjel tátva maradt a szám.

Felvilágosítás

indexA kiskölyök az apja ölében ülve utazik a zsúfolt vonaton. Velük szemben egy dögös anyu utazik, akinek a vonat rázkódásától lassan felcsúszik a szoknyája, és kilátszik alóla a bugyija csipkéje. A kölyök nézi egy darabig, majd megkérdezi:
– Apu, mi az a furcsa a néni szoknyája alatt?
– Maradj csendben, kisfiam, ne kérdezősködj!
A nő azonban beavatkozik a dologba: “Felvilágosítás” bővebben

Nyuszigyerek

indexA nyuszigyerek sírva megy haza. Az apja megáll előtte, feltűri karjain az inget és így szól:
– Ki bántott fiam?
– A medve! – szipogja a kisnyuszi.
Az apja lehúzza a karjain az inget és így szól:
– Te bajod! Miért kötekedtél vele?

Becsület

indexAz 50. házassági évfordulójukra az idős házaspár gyermekeitől egy nyaralást kap az egykori nászútjuk szállodájának ugyanabba a szobájába mint 50 évvel azelőtt.
A “nászéjszaka” után a feleség az orrát a lepedő közepébe fújja.
A ferj megszólja érte, mire a feleség így válaszol:
– Tudod, emlékszem 50 évvel ezelőtt szándékosan elvágtad az ujjadat, hogy megvédd a becsületemet! Na most én is ezt tettem veled…!