SLAMBUC
Burgonya

MIT FŐZZEK MA? – SLAMBUC

A slambuc hagyományos alföldi egytálétel. Az ország szinte minden táján másképp hívják: öhöm, öhön, betyáros, topogó, handabakáré, szuszinka, tésztakása.

MIT FŐZZEK MA? – BURGONYÁS SÜLT PAPRIKA
Burgonya

MIT FŐZZEK MA? – BURGONYÁS SÜLT PAPRIKA

Burgonyás sült paprika Hozzávalók: 7-8 húsos zöldpaprika, 1 csomag mirelit hasábburgonya, 10 dkg füstölt kolbász, 5 dkg füstölt szaIonna, 2 dl tejföl, só. Elkészítés: A hosszában félbevágott, kicsumázott zöldpaprikát szalonnával kizsírozott tűzálló tálba tesszük, mindegyiket […]

MIT FŐZZEK MA? – TEJFÖLÖS PAPRIKÁS ÚJBURGONYA
Burgonya

MIT FŐZZEK MA? – TEJFÖLÖS PAPRIKÁS ÚJBURGONYA

Tejfölös paprikás újburgonya Hozzávalók: 80 dkg újburgonya, 2 fej vöröshagyma, 4 dkg zsír, 1 kávéskanál pirospaprika, 1 zöldpaprika, 2 dl tejföl, só, 1 kávéskanál liszt. Az apróra vágott vöröshagymát zsírban jól megfonnyasztjuk, meghintjük egy kávéskanál […]

MIT FŐZZEK MA? – TEJFÖLÖS PAPRIKÁS ÚJBURGONYA
Burgonya

MIT FŐZZEK MA? – TEJFÖLÖS PAPRIKÁS ÚJBURGONYA

Tejfölös paprikás újburgonya Hozzávalók: 80 dkg újburgonya, 2 fej vöröshagyma, 4 dkg zsír, 1 kávéskanál pirospaprika, 1 zöldpaprika, 2 dl tejföl, só, 1 kávéskanál liszt. Az apróra vágott vöröshagymát zsírban jól megfonnyasztjuk, meghintjük egy kávéskanál […]

MIT FŐZZEK MA? – UDVARHELYI SERTÉSBORDA
Burgonya

MIT FŐZZEK MA? – UDVARHELYI SERTÉSBORDA

Udvarhelyi sertésborda Hozzávalók: 4 szelet sertéskaraj (kb. 60 dkg), 60 dkg zöldbab, 1 csomó újhagyma, 20 dkg paradicsom, 1 csomó petrezselyem, 1 evőkanál zsír, 5 evőkanál liszt, só, 1 gerezd fokhagyma. Elkészítés: A zöldbabot megtisztítjuk, […]

MIT FŐZZEK MA? – PAPRIKÁS KRUMPLI
Burgonya

MIT FŐZZEK MA? – PAPRIKÁS KRUMPLI

Paprikás krumpli Hozzávalók: 750 g burgonya, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 db paradicsom, 1 db paprika, 2 gerezd fokhagyma, 2 púpozott teáskanál fűszerpaprika, 1 púpozott teáskanál őrölt köménymag, 4 evőkanál étolaj, víz, 200 g kolbász, […]

MIT FŐZZEK MA? – TEJFÖLÖS PAPRIKÁS ÚJBURGONYA
Burgonya

MIT FŐZZEK MA? – KRUMPLIFŐZELÉK

Krumplifőzelék Hozzávalók: Az alaphoz: 1 kg burgonya, 2 evőkanál étolaj, 0.5 közepes fej vöröshagyma, 1 csipet só, 1 csipet őrölt fehérbors, 1 púpozott teáskanál fűszerpaprika, 5 db babérlevél, víz, 1 nagy csipet majoránna, 0.5 evőkanál […]

MIT FŐZZEK MA? – KRUMPLIS TÉSZTA
Burgonya

MIT FŐZZEK MA? – KRUMPLIS TÉSZTA

Krumplis tészta Hozzávalók: 1 kg burgonya (megtisztított, hámozott), 1 fej vöröshagyma, 3 evőkanál étolaj, só, őrölt feketebors, fűszerpaprika, víz, 500 g nagykocka tészta. A vöröshagymát apróra vágjuk, a burgonyákat meghámozzuk, és pici kockákra vágjuk. Minél […]

PAPRIKÁS KRUMPLI
Burgonya

PAPRIKÁS KRUMPLI

Paprikás krumpli Hozzávalók: 1 kg burgonya, 1 db vöröshagyma, 15 dkg szárazkolbász, 4 ek étolaj, 2 tk pirospaprika, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, friss petrezselyem. A krumplit megtisztítjuk, majd felkockázzuk és a hagymát is apróra […]