X-Faktor: A rosszlány, a tucat lány meg a szolfézstanárnő

Borzalmas volt nézni az X-Faktor első ,,selejtezőjét”. Geszti láthatóan jól szórakozott új mentortársain (Tóth Gabi, Alföldi Róbert és Szikora Róbert), akik több produkció esetén egyszerűen nem hittek a szemüknek – merthogy ilyen normális ésszel nincs, elképzelni sem lehet, és lám mégis van, mert ott állnak előttük az X-Faktorban, a színpadon. Krasznai Tünde (művész nevén Jenny Noel) színre lépése pedig csúcskeresési számot hozott a Google-n vasárnap.

Szikora csalódást okozott, a tánca a rajongójával, Öhl Krisztinával minden képzeletet alulmúlt. Pedig már láttunk pár dolgot az X-Faktorban. Tóth Gabi olyan volt, mint vártuk: kicsit szeleburdi, időnként sírós. Alföldi Róbert valószínűleg azt hitte ez egy színházi casting, pedig ez egy tehetségkutató. Legalább az elején lehetne kicsit megértőbb, lejjebb tenni a mércét az X-Faktorban…

Nézzük az este három – számomra – legérdekesebb produkcióját.

A miskolci lány bemutatását nem nagyon értettem. Miből gondolták az X-Faktor készítői, hogy ez a csaj érdekes lehet? Aztán rávezettek a szerkesztők, hogy itt egy szolfézstanárnőről van szó, aki aranyos, kedves és gyerekekkel foglalkozik. Ezek után a szimpatikus hölgy levágott egy olyan vonyításos üvöltést, amelyre én, mint nem szakmabeli azt mondtam, hogy kifele az X-Faktorból! A Geszti-Tóth Gabi-Alföldi triónak azonban bejött. Állítólag nagyon nehéz így hangot képezni… Mitru Timi egyébként a Miskolci Egyetem Bartók Béla zeneművészeti intézetében szerzett diplomát.

Olajos Eszter egy kellemes megjelenésű, szép hangú lány az X-Faktorban. Aki hallotta énekelni az biztos volt abban, hogy továbbjut. Ehhez képest Alföldi Róbert úgy kiosztotta, hogy szegény kislány nem kapott levegőt. A rendező úr tucat és plasztik lánynak titulálta. Abban a pillanatban nem egyedül Eszter anyukája tudta volna egy kanál vízben megfojtani. Szerencsére három igennel tovább jutott az X-Faktor táborba.

Marketing szempontból azonban kétségtelenül Krasznai Tünde színre lépése hozza a legtöbbet az RTL konyhájára. No, meg az X-Faktor nézettségének. A 25 éves debreceni lány felvezető filmjében elhangzott, hogy felnőtt filmekben szerepelt. Ami már előre kódolja, hogy a jövő héten, és amíg bent tudják tartani az X-Faktorban, addig viszi a Blikk címlapját. (Amire rá is fér a vérfrissítés, hiszen Győzikéről és társairól aligha húzható le újabb bőr.) Tünde dekoratív lány, aki ráadásul jól is énekelt. Geszti látta benne az X-Faktort, ami a felvezető után némileg új értelmet kapott, de tetszett Szikorának, Tóth Gabinak és Alföldi Róbertnek is. Így négy igennel jutott az X-Faktor táborba. Ennél a résznél megjegyzendő, hogy Geszti ugyanolyan ripacs, mint tavaly volt, ama emlékezetes nagy jelenetnél, amikor ,,teljesen váratlanul” és ,,ismeretlenül” Zámbó Jimmy fia, Zámbó Krisztián lépett a színpadra. Most Szikorával énekelték a Rég várok valakire… című R-Go nótát, és lám meg is érkezett Tünde. Akire vártak…

Végezetül nézzük a kreatívok milyen bemondásokat találtak ki a mentoroknak:
– ez olyan volt, mintha egy terhes macskával vágtak volna fejbe,
– beteg kecske,
– mérgezett boszorkány,
– kóbor űrszonda.

Nem hiszem, hogy ezek túl sokat lendítenének az X-Faktor nézettségén.

A bejegyzés kategóriája: X-Faktor
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.