2700 ALKALOMMAL HÍVTA A RENDŐRSÉGET – ÁLLITÓLAG NAGYON „MAGÁNYOS VOLT”

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

 

Email*
Név*

01 japan policeA japán rendőrség letartóztatta az 51 éves Niroko Hatagamit a Tokiótól keletre fekvő Chiba prefektúrában. A nőt azzal vádolják, hogy három év alatt 2761 hamis segélyhívást kezdeményezett.

 

Segélyhívásokkal zaklatta a rendőrséget

 

A nyomozók azt állítják, hogy 2020 augusztusa és 2023 májusa között Niroko folyamatosan hamis segélyhívásokkal zaklatta a rendőrséget, mentőket és a tűzoltókat. A gyanúsított elismerte, hogy mobilról otthonából, és a környék nyilvános telefonjain keresztül hívta a segélyvonalat, mert „magányosnak érezte magát, és azt akarta, hogy valaki meghallgassa és felfigyeljen rá”.

Éppen ezért hol gyomorfájásról, hol kábítószer-túladagolásról, hol zsibbadó lábakról és egyéb tünetekről panaszkodott… Amikor Nirokohoz a helyi szolgálatok megérkeztek, ő visszautasította az orvosi segítséget, tagadva, hogy telefonált volna… Niroko elismerte, hogy 2020 augusztusa és 2023 májusa között 2761 hamis hívást kezdeményezett a segélyszolgálatok felé.

 

30 hamis hívás

 

Niroko esete a Ramsgate-i Charlotte Walkinshaw esetére emlékeztet , akit 2022 augusztusában két évre börtönre ítélték, miután több mint 30 hamis hívást intézett a segélyszolgálatokhoz. Walkinshaw rendszeresen úgy tett, mintha bűncselekmény áldozata lenne, vagy sürgős orvosi ellátásra szorulna. Tanulmányok kimutatták, hogy Japánban csaknem 1,5 millió ember szenvedhet akut magánytól, amelyet a COVID-19 vészhelyzet súlyosbított.

Forrás

Pistike 2024 05 ho39
(Visited 16 times, 1 visits today)
Liked it? Take a second to support Pistike viccújság on Patreon!
Become a patron at Patreon!