UBORKASALÁTA
Befőtt - Lekvár - Savanyúság

UBORKASALÁTA

Uborkasaláta Hozzávalók: A salátához: 1 db/kb. 250g kígyóuborka, 12 g só, 1 gerezd fokhagyma, 60 g kristálycukor, 12 ml 10%-os ételecet. Tálaláshoz: őrölt feketebors, fűszerpaprika, 12%-os tejföl. Az uborkát meghámozzuk, egy szeletelőn minél vékonyabbra szeleteljük. […]

Szilvalekvár szilva dzsem
Lekvár

Szilva az ősz üdvöskéje

A szilva hazánkban alapvető gyümölcsnek számít, évszázadok óta termesztjük és a legváltozatosabb formákban használjuk fel, a szilvapálinkától a lekváron át a szilvás gombócig.

csemegeuborka
Savanyúság

Csemegeuborka házilag

Sokunk kedvenc savanyúságának egész évben „szezonja van”, hiszen nemcsak főétel mellé vagy hidegtálaink díszeként, de szendvicsbe csomagolva is fogyaszthatjuk. Cikkünkben egy házi csemegeuborka receptet olvashatnak! Hozzávalók: 2 kg uborka 2 dl ecet 15 dkg cukor […]