A Francia burgonya elkészítéséhez szükséges alapanyagok: 1 kg burgonya, 2 dl tejföl, 1 tojássárgája, só, kevés reszelt szerecsendió, 4 dkg vaj, 4 tojás, 20 dkg sonka vagy kolbász.
Elkészítés: A burgonyát megfőzzük, meghámozzuk és karikákra vágva kivajazott tűzálló tálba terítjük. Közé karikára vágott keménytojást, főtt sonkadarabokat vagy kolbászkarikákat teszünk. A tojássárgáját simára keverjük a tejföllel és közéreszelünk kevés szerecsendiót. A burgonyát megsózzuk, leöntjük a tejföllel és a sütőben addig sütjük, amíg a mártást magába nem szívta és a teteje szép aranyszínűre nem pirult.
Savanyúsággal tálaljuk.
Ezt is olvasd el!
BARÁTNŐM BARÁTJA A BARÁTOM – RÉKA TUDTA NÉLKÜL RANDEVÚZGATUNK
https://pistike.hu/erotitkok/baratnom-baratja-a-baratom-reka-tudta-nelkul-randevuzgatunk/
DUGÁS A RAKTÁRBAN
https://pistike.hu/erotitkok/dugas-a-raktarban/
JACHT KALAND – TÖBB PÉNZÜNK LETT, MINT AMIKOR ELINDULTUNK HAZULRÓL
https://pistike.hu/erotitkok/jacht-kaland-tobb-penzunk-lett-mint-amikor-elindultunk-hazulrol/
MIKOR SOFŐR VOLTAM… – NA, KIFELÉ, IDIÓTA, A BULINAK VÉGE!
https://pistike.hu/erotitkok/mikor-sofor-voltam-na-kifele-idiota-a-bulinak-vege/
CSAK AZ ANYÁM MEG NE TUDJA, HOGY A PASIJÁVAL KAVAROK
https://pistike.hu/erotitkok/csak-az-anyam-meg-ne-tudja-hogy-a-pasijaval-kavarok/
BŐVÉRŰ NŐVÉRKE – KULCSRA ZÁRTA SZOBÁM AJTAJÁT ÉS…
https://pistike.hu/erotitkok/boveru-noverke-kulcsra-zarta-szobam-ajtajat-es/