TOJÁSSALÁTA
Gasztronómia

TOJÁSSALÁTA

Tojássaláta Hozzávalók: 6 db tojás, 20 dkg tejföl, 5 dkg majonéz, 1 ek mustár, 3 csip só,1 csip fehérbors, 0.5 tk porcukor, 1 tk frissen facsart citromlé, 1 fej vöröshagyma. A tojásokat a forrástól számítva […]

ECETES KRUMPLISALÁTA
Burgonya

ECETES KRUMPLISALÁTA

Ecetes krumplisaláta Hozzávalók: 2 db nagyobb burgonya, 1 fej vöröshagyma, olaj, só, víz, ételecet. A tetejére: 1 db főtt tojás. A díszítéshez: paprikakrém. A krumplit héjában megfőzzük. A tojást is megfőzzük. Ha kihűlt a krumpli, […]

FRANCIASALÁTA
Gasztronómia

FRANCIASALÁTA

Franciasaláta Hozzávalók: 3 szál sárgarépa, 3 db krumpli, 20 dkg zöldborsó, 2 db alma, 4 db ecetes uborka, 33 dkg tejföl, 16 dkg majonéz, 4 ek mustár, só, bors,1 tk citromlé, A répát és a […]

KRUMPLISALÁTA
Burgonya

KRUMPLISALÁTA

Krumplisaláta Hozzávalók: 1 kg krumpli, 2 pohár tejföl, 2 gerezd fokhagyma, 2 pohár joghurt, só, bors, snidling. A krumplisalátához a krumplit sós vízben, héjában puhára főzzük. Kihűtjük, lehúzzuk a héját, és feldaraboljuk. Megkóstoljuk, és ha […]

MAJONÉZES KRUMPLISALÁTA
Burgonya

MAJONÉZES KRUMPLISALÁTA

Majonézes krumplisaláta Hozzávalók: 3 db tojás, 0.25 db citrom, 2 dl olaj, só, 0.25 tk fehér bors, 0.5 tk mustármag, 1 tk nádcukor, 2 tk laktózmentes tejföl, 0.5 kg burgonya, 0.5 fej vöröshagyma, 0.5 db […]

LILAHAGYMÁS-MAJONÉZES KRUMPLISALÁTA
Burgonya

LILAHAGYMÁS-MAJONÉZES KRUMPLISALÁTA

Lilahagymás-majonézes krumplisaláta Hozzávalók: 3 fej lila hagyma, 0.5 dl olaj, 10 ek majonéz, 2dl tejföl, 1.2 kg burgonya, 4 db tojás, 1 ek mustár, só, bors, csipetnyi cukor. A majonézes krumplisaláta elkészítéséhez a burgonyát megpucoljuk, […]

MAJONÉZES BURGONYASALÁTA
Burgonya

MAJONÉZES BURGONYASALÁTA

Majonézes burgonyasaláta Hozzávalók: 1,5 kg burgonya, 2 db lila hagyma, 1 db vöröshagyma, só. A salátaöntethez: 2 ek. cukor, 0.5 dl ecet, 1 l víz. A majonézhez: 2 db tojás, 1 ek mustár, 3 dl […]

konyha 20201212
Gasztronómia

FRANCIASALÁTA

Franciasaláta Hozzávalók, 4 személyre: só, őrölt bors, citromlé, 1 evőkanál mustár, tartármártás, 20 dkg savanyú uborka, 20 dkg alma, 20 dkg zöldborsó, 20 dkg burgonya. 10 dkg fehérrépa, 30 dkg sárgarépa. A zöldségeket meghámozom, apró […]

HÚSVÉTI VEGYES SALÁTA
Gasztronómia

HÚSVÉTI VEGYES SALÁTA

Húsvéti vegyes saláta Hozzávalók: 20 dkg füstölt sonka, 8 kemény tojás, 20 csokor újhagyma, 10 csokor retek, 1 csokor petrezselyem, salátalevelek. Az öntethez: 1 dl kefír, 1 evőkanál olaj, mustár, citromlé, só, bors. A sonkát […]

TOJÁSSALÁTA
Gasztronómia

TOJÁSSALÁTA

Tojássaláta Hozzávalók: 6 kemény tojás, 4 közepes savanykás alma, 15 dkg trappista sajt, 2 csokor újhagyma, 1 dl majonéz, 1 dl tejföl vagy kefír, 1 citrom leve, só, fehér bors, tálaláshoz salátalevelek. A hámozott almát […]