MIT FŐZZEK MA? – BABPAPRIKÁS VIRSLIVEL
Bab

MIT FŐZZEK MA? – BABPAPRIKÁS VIRSLIVEL

Babpaprikás virslivel Hozzávalók: 50 dkg fejtett bab, 1 nagy fej vöröshagyma, 20 dkg zöldpaprika, 10 dkg paradicsom, 4 pár virsli, 1 dl tejföl, olaj (zsír), pirospaprika, só. A babot gyengén sós vízben puhára főzzük. Közben […]

TEJFÖLÖS BABLEVES
Bab

TEJFÖLÖS BABLEVES

Hozzávalók: 25 dkg tarkabab, 1 füstölt sertéscsülök, 1 petrezselyemgyökér, 1 sárgarépa, 1 ek. zsiradék, 1 ek. liszt, 1 ek. apróra vágott vöröshagyma, 1 kák pirospaprika, só, szemesbors, 1 dl tejföl, ecet, csipetke. Elkészítés: A babot […]

konyha,lány
Bab

BABOS SERTÉSRAGU

Babos sertésragu Hozzávalók: 25 dkg nagy szemű fehérbab, só, 3 evőkanál olaj, 1 kg sovány sertéshús, 2,5 dkg liszt, bors, 5 dkg vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 6 dl erőleves. Elkészítés: A babot hideg vízben néhány […]

konyha 1605632534 ftjrhhnsyj
Bab

KELETI BAB

Keleti bab Hozzávalók: 35 dkg marha- vagy sertéshús, 15 dkg vöröshagyma, 1 kg mélyhűtött vagy konzerv zöldbab, 1,5 dl olaj, 2 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, só, petrezselyem, édes pirospaprika. Elkészítés: A húsból a szokásos […]

SÓLET
Bab

SÓLET

Sólet Hozzávalók: 75 dkg nagy szemű tarkabab, 1 kg hús (füstölt libacomb vagy libamell, sovány marhafartó, sertéscomb), 2 evőkanál libazsír, 1 evőkanál liszt, 2 kávéskanál pirospaprika, 1 fej vöröshagyma, só, törött bors. Elkészítés: Libazsíron üvegesre […]