MIT FŐZZEK MA? – KRUMPLIS TÉSZTA
Burgonya

MIT FŐZZEK MA? – KRUMPLIS TÉSZTA

Krumplis tészta Hozzávalók: 1 kg burgonya (megtisztított, hámozott), 1 fej vöröshagyma, 3 evőkanál étolaj, só, őrölt feketebors, fűszerpaprika, víz, 500 g nagykocka tészta. A vöröshagymát apróra vágjuk, a burgonyákat meghámozzuk, és pici kockákra vágjuk. Minél […]

NOKEDLI
Gasztronómia

NOKEDLI

Nokedli Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1 db tojás, só, olaj. A lisztet a tojással, sóval és annyi vízzel összekeverjük, hogy még könnyen keverhető, de sűrű masszát kapjunk. Lobogó, sós vízbe – amibe tehetünk 1 evőkanál […]

HÁZI BURGONYACHIPS
Burgonya

HÁZI BURGONYACHIPS

Házi burgonyachips Hozzávalók: 4 db burgonya, só, fűszerpaprika, 2 dl napraforgó olaj. A krumplikat megmossuk, majd uborkagyalúval legyaluljuk, majd kellően forró, bő olajban, 7-10 perc alatt kisütjük a szeleteket. Közben többször keverjük át, forgassuk meg […]

SÜLT HAGYMA
Gasztronómia

SÜLT HAGYMA

Sült hagyma Hozzávalók: 4 fej vöröshagyma, 2 ek liszt, olaj, só. A hagymákat meghámozzuk, negyedeljük, majd csíkokra vágjuk. Megforgatjuk a lisztben. Az olajat felhevítjük és beleteszünk annyi hagymát, amennyit ellep az olaj. Addig sütjük, míg […]

TOJÁSSALÁTA
Gasztronómia

TOJÁSSALÁTA

Tojássaláta Hozzávalók: 6 db tojás, 20 dkg tejföl, 5 dkg majonéz, 1 ek mustár, 3 csip só,1 csip fehérbors, 0.5 tk porcukor, 1 tk frissen facsart citromlé, 1 fej vöröshagyma. A tojásokat a forrástól számítva […]

MIT FŐZZEK MA? – KRUMPLIS TÉSZTA
Gasztronómia

MAJONÉZES TÉSZTASALÁTA

Majonézes tésztasaláta Hozzávalók: 2 db sárgarépa,  só, 10 dkg zöldborsó, 25 dkg szarvacskatészta, 2 db piros kaliforniai paprika, 30 dkg tejföl, 20 dkg majonéz, 3 ek mustár, 1 gerezd fokhagyma, citromlé, petrezselyem, A sárgarépát meghámozzuk, […]

GRILLEZETT ZÖLDSÉGEK
Gasztronómia

GRILLEZETT ZÖLDSÉGEK

Grillezett zöldségek Hozzávalók: 1 fej lila hagyma, 2 nagy fej gomba, 1 fej fokhagyma, 2 db cukkini, 1 db padlizsán, 1-1 db piros és sárga kaliforniai paprika, 4-6 ek olívaolaj, morzsolt oregánó, só, frissen őrölt […]

PETREZSELYMES BURGONYA
Burgonya

PETREZSELYMES BURGONYA

Petrezselymes burgonya Hozzávalók: 60 dkg burgonya, 2 tk só, 2 ek olívaolaj, 1 csokor petrezselyemzöld. A burgonyát alaposan megmossuk, meghámozzuk, 2×2 cm-es kockákra vágjuk, majd sós vízben félpuhára főzzük. A petrezselyemzöldet közben felaprítjuk. Egy serpenyőben […]

ECETES KRUMPLISALÁTA
Burgonya

ECETES KRUMPLISALÁTA

Ecetes krumplisaláta Hozzávalók: 2 db nagyobb burgonya, 1 fej vöröshagyma, olaj, só, víz, ételecet. A tetejére: 1 db főtt tojás. A díszítéshez: paprikakrém. A krumplit héjában megfőzzük. A tojást is megfőzzük. Ha kihűlt a krumpli, […]

HAGYMÁS TÖRTKRUMPLI
Burgonya

HAGYMÁS TÖRTKRUMPLI

Hagymás törtkrumpli Hozzávalók: 1 kg krumpli, 1 fej vöröshagyma, 3 ek olaj vagy zsír, 1 mokkáskanál frissen őrölt fekete bors, ízlés szerint pirospaprika, só. A krumplit meghámozzuk, felvágjuk kisebb kockákra, enyhén sós vízben puhára főzzük, […]