BURGONYAKROKETT
Burgonya

BURGONYAKROKETT

Burgonyakrokett Hozzávalók: 1 kg burgonya, 2 dkg margarin, 1 dl olaj, 2 db tojás, 1 tk. só, 2 marék liszt, 2 ek. zsemlemorzsa, 0.5 szem szerecsendió. A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, héjában, sós vízben puhára főzzük. […]

PÁROLT KÁPOSZTA
Gasztronómia

PÁROLT KÁPOSZTA

Párolt káposzta Hozzávalók: 1 db fejes káposzta, 2 fej hagyma, 5 dkg kristálycukor, 0.5 dl ecet, 1 kvk köménymag, só, bors, 0.5 dl olaj. A káposztát legyaluljuk. A hagymát félbe, majd szeletekre vágjuk. A cukrot […]

FRANCIASALÁTA
Gasztronómia

FRANCIASALÁTA

Franciasaláta Hozzávalók: 3 szál sárgarépa, 3 db krumpli, 20 dkg zöldborsó, 2 db alma, 4 db ecetes uborka, 33 dkg tejföl, 16 dkg majonéz, 4 ek mustár, só, bors,1 tk citromlé, A répát és a […]

KRUMPLISALÁTA
Burgonya

KRUMPLISALÁTA

Krumplisaláta Hozzávalók: 1 kg krumpli, 2 pohár tejföl, 2 gerezd fokhagyma, 2 pohár joghurt, só, bors, snidling. A krumplisalátához a krumplit sós vízben, héjában puhára főzzük. Kihűtjük, lehúzzuk a héját, és feldaraboljuk. Megkóstoljuk, és ha […]

MAJONÉZES KRUMPLISALÁTA
Burgonya

MAJONÉZES KRUMPLISALÁTA

Majonézes krumplisaláta Hozzávalók: 3 db tojás, 0.25 db citrom, 2 dl olaj, só, 0.25 tk fehér bors, 0.5 tk mustármag, 1 tk nádcukor, 2 tk laktózmentes tejföl, 0.5 kg burgonya, 0.5 fej vöröshagyma, 0.5 db […]

TEPSIBEN SÜLT HAGYMAKARIKÁK
Gasztronómia

TEPSIBEN SÜLT HAGYMAKARIKÁK

Tepsiben sült hagymakarikák Hozzávalók: 20 dkg kukoricapehely, 13 dkg liszt, 1 tk édes-nemes paprika, 2 db tojás, 25 dkg natúr joghurt, 4 fej vöröshagyma, olaj, só, bors. A mártogatóshoz: 20 dkg tejföl, 0.5 marék mentalevél, […]

ROPOGÓS SÜLT KRUMPLI
Burgonya

ROPOGÓS SÜLT KRUMPLI

Ropogós sült krumpli Hozzávalók: 2 ek. olívaolaj, 1 gerezd fokhagyma, 1 tk. só, őrölt fekete bors, 1 tk. őrölt kömény, 4 db burgonya. A tálaláshoz: 1 csok. zöldfűszer. Egy kisebb tepsit sütőpapírral borítunk, a sütőt […]

KRUMPLIPÜRÉ
Gasztronómia

KRUMPLIPÜRÉ

Krumplipüré Hozzávalók: 1 kg krumpli, 5 dkg vaj, 2 dl tej, bors, só. A krumplipüré elkészítéséhez megmossuk, meghámozzuk a krumplit, majd apró kockára vágjuk. Egy fazékba felteszünk annyi vízet, amennyi épp ellepi a krumplit. Ízlés […]

konyha 20201212
Gasztronómia

FRANCIASALÁTA

Franciasaláta Hozzávalók, 4 személyre: só, őrölt bors, citromlé, 1 evőkanál mustár, tartármártás, 20 dkg savanyú uborka, 20 dkg alma, 20 dkg zöldborsó, 20 dkg burgonya. 10 dkg fehérrépa, 30 dkg sárgarépa. A zöldségeket meghámozom, apró […]

ZSEMLEGOMBÓC
Gasztronómia

ZSEMLEGOMBÓC

Zsemlegombóc Hozzávalók 4 személyre: 1 kis csokor petrezselyem zöldje, 30-40 dkg finomliszt, 5 tojás, 4 szikkadt zsemle, 5 dkg vaj, só. Félcentis kockákra vágjuk a zsemlét. Forró sütőben megpirítjuk. Ha kicsit kihűlt, rászórjuk a lisztet, […]