MIT FŐZZEK MA? – BAKONYI TARHONYALEVES
Gasztronómia

MIT FŐZZEK MA? – BAKONYI TARHONYALEVES

Bakonyi tarhonyaleves Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 10-15 dkg tarhonya, 1 teáskanál őrölt pirospaprika, 1 kávéskanál egész köménymag, 2 gerezd fokhagyma, kb. 1,6 l alaplé (húsleves kockából), fél zacskó (mirelit ) vegyes zöldség vagy friss sárgarépa, […]

MIT FŐZZEK MA? – TARHONYÁS KÁPOSZTA
Gasztronómia

MIT FŐZZEK MA? – TARHONYÁS KÁPOSZTA

Tarhonyás káposzta Hozzávalók: 80 dkg savanyú káposzta, 1 fej vöröshagyma, 1 evőkanál zsír, 1 kávéskanál pirospaprika, 25 dkg tarhonya, 10 dkg füstölt szalonna, 2 dl tejföl, só. Elkészítés: A savanyú káposztát egy kissé kimossuk és […]

konyha 20201207
Gasztronómia

SZEGEDI TARHONYÁS

Szegedi tarhonyás Hozzávalók: 20 dkg tarhonya, 20 dkg főzőkolbász, 1 fej vöröshagyma, 12 dkg füstölt szalonna, mokkáskanálnyi pirospaprika, só, 2 evőkanál konzervlecsó. Elkészítés: A füstölt szalonnából vékony szeleteket vágunk, s a bőrig bemetszve tesszük sülni […]

TARHONYA MAGYAROSAN
Gasztronómia

TARHONYA MAGYAROSAN

Tarhonya magyarosan Hozzávalók: 50 dkg tarhonya, 50 dkg burgonya, 1 szál lángolt kolbász, 20 dkg kolozsvári szalonna, 1 fej vöröshagyma, só, pirospaprika. Elkészítés: A szalonnából egy-két vékony szeletet levágunk, a többit apró kockákra vágva kiolvasztjuk, […]