MIT FŐZZEK MA? – TEJFÖLÖS ZÖLDBABLEVES
Gasztronómia

MIT FŐZZEK MA? – TEJFÖLÖS ZÖLDBABLEVES

Tejfölös zöldbableves Hozzávalók: 40 dkg zöldbab, 2 dl tejföl, 2 evőkanál liszt, só, ecet, cukor, kapor. A zöldbab két végét levágjuk, és szálkáit is lehúzzuk. Hosszúkás, ferde kockákra vágjuk, sós vízben puhára főzzük. A tejfölt […]

konyha 1605632546 3v9olsqfvr
Gasztronómia

ZÖLDBABTEKERCS

Zöldbabtekercs Hozzávalók: 8 szelet nagyon vékony löncshús (vagy ugyanennyi gépsonka), 1 üveg zöldbabkonzerv, 1 tojás, 1 dl kefír, 3 dkg vaj, 2 dl tej, 2 evőkanál liszt, mogyorónyi fokhagymakrém, 1 evőkanál zsemlemorzsa, só, bors. Elkészítés: […]

konyha, sütés
Gasztronómia

PARADICSOMOS ZÖLDBAB

Paradicsomos zöldbab Hozzávalók: 1 üveg zöldbabkonzerv, 1 dl paradicsompüré, 1 evőkanál zsír, 2 evőkanál olaj, 2-3 kanál tejföl, só, kevés cukor, petrezselyem. Elkészítés: Az olajból és a lisztből világos rántást készítünk, belekeverjük a paradicsompürét, feleresztjük […]