Zöldbabtekercs
Hozzávalók: 8 szelet nagyon vékony löncshús (vagy ugyanennyi gépsonka), 1 üveg zöldbabkonzerv, 1 tojás, 1 dl kefír, 3 dkg vaj, 2 dl tej, 2 evőkanál liszt, mogyorónyi fokhagymakrém, 1 evőkanál zsemlemorzsa, só, bors.
Elkészítés: A zöldbabot levéből leszűrjük, ledaráljuk. Sóval, borssal, fokhagymakrémmel fűszerezzük, majd elkeverjük a felvert tojással és a zsemlemorzsával. A húsvagy sonkaszeleteket egyenként vastagon megkenjük a zöldbabos töltelékkel, felcsavarjuk és egy tűzálló tálra egymás mellé fektetjük a tekercseket. A vajat a liszttel habzásig hevítjük, majd hozzáöntjük a tejet és sűrűre főzzük. Sózzuk, majd a kefírrel hígítjuk, de már nem forraljuk. Ezzel a mártással leöntjük a tekercseket és forró sütőben, fedő'alatt sütjük, majd a fedőt levéve még öt percig pirítjuk. Hasábburgonya vagy párolt rizs illik hozzá.
A kép illusztráció!
Ha van egy-két jó vicced, nevetséges mémed, röhögni való karikatúrád, akkor küld el a pistike@pistike.hu címünkre, és mi megosztjuk a weblapunkon, és a Facebookon! Az arra érdemesek pedig a – szerző megjelölésével – akár bekerülhetnek a Pistike viccújság nyomtatott változatába is!
A Pistike viccújság megrendelhető az ország bármely postáján, a hírlapot kézbesítőknél, www.posta.hu WEBSHOP-ban (https://eshop.posta.hu), e-mail-ben a hirlapelofizetes@posta.hu címen, telefonon 06-1-767-8262 számon, levélben a MP Zrt. 1900 Budapest címen.
CSAPJ LE A PISTIKE VICCMAGAZINRA MOST!
https://laptapir.hu/magazin/pistike
EGY LAP ÁRÁÉRT 70 FRISS MAGAZIN! A kínálatban megtalálja a Pistike viccújság legfrissebb számát, illetve az archívumot 2015-ig! Kedvenc lapjait online is olvashatja, mobil eszközökön pedig magával viheti, így bárhol, bármikor eléri. Előfizetésével a korábbi megjelenésekhez, további lapokhoz, különszámokhoz is hozzáférhet! Nem szükséges egy évre előre kifizetni az előfizetést, mint a nyomtatott lapoknál, a Laptapiron havonta fizet mindössze 1490 forintot. Előfizetését bármikor megállíthatja és újra indíthatja.
NAPI VICCLEVÉL FELIRATKOZÁS
https://pistike.hu/feliratkozas/
EZ IS ÉRDEKELHETI:
SZABÓ ZSÓFIT DÖGÖS BŐRRUHÁBAN FOTÓZTÁK
https://pistike.hu/bulvar/szabo-zsofit-dogos-borruhaban-fotoztak/
TÖLTÖTT TÚRÓGOMBÓC
https://pistike.hu/gasztronomia/toltott-turogomboc/
GOMBÁS BURGONYALEVES
https://pistike.hu/gasztronomia/gombas-burgonyaleves/
HALMARADÉK BURGONYÁVAL, PÁROLT CÉKLÁVAL
https://pistike.hu/gasztronomia/halmaradek-burgonyaval-parolt-ceklaval/
VAGY SÖRT!
https://pistike.hu/funpic/koronavirus/vagy-sort/
TIPIKUS MAGYAR FEJLESZTÉS
https://pistike.blog.hu/2020/10/23/tipikus_magyar_fejlesztes
Related posts: