A LEGEGYSZERŰBB KRUMPLIFŐZELÉK
A LEGEGYSZERŰBB KRUMPLIFŐZELÉK Hozzávalók: 2 ek. napraforgó olaj, 1 teáskanál fűszerpaprika, 70 dkg burgonya, 2 ek. majoranna, 3 db babérlevél, só ízlés szerint, 2 dl tejföl, 1.5 dkg finomliszt, 4 dl víz (kb.). […]
A LEGEGYSZERŰBB KRUMPLIFŐZELÉK Hozzávalók: 2 ek. napraforgó olaj, 1 teáskanál fűszerpaprika, 70 dkg burgonya, 2 ek. majoranna, 3 db babérlevél, só ízlés szerint, 2 dl tejföl, 1.5 dkg finomliszt, 4 dl víz (kb.). […]
Krumplifőzelék Hozzávalók: Az alaphoz: 1 kg burgonya, 2 evőkanál étolaj, 0.5 közepes fej vöröshagyma, 1 csipet só, 1 csipet őrölt fehérbors, 1 púpozott teáskanál fűszerpaprika, 5 db babérlevél, víz, 1 nagy csipet majoránna, 0.5 evőkanál […]
Paprikás krumplifőzelék Hozzávalók: 1 kg burgonya (hámozás után mérve), 1 nagy fej vöröshagyma, 1 db leveskocka, 2 csapott ek finomliszt (vagy ételsűrítő), 2 dl tejföl, 2 teáskanál fűszerpaprika, 1 ek napraforgó olaj, só ízlés szerint, […]
Mit főzzek ma? – Szárazborsó-főzelék zsemlében sült tojással Hozzávalók: 30 dkg feles borsó, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, 1 közepes fej vöröshagyma, törött bors, só, pirospaprika. Elkészítés: A borsót néhány órára beáztatjuk, majd hideg […]
Paradicsomos burgonyafőzelék kolbászos fasírozottal Hozzávalók: 1 kg burgonya, 2 dkg zsír, 2 doboz paradicsompüré, 1 kis fej vöröshagyma, 2 evőkanál liszt, 1 csomó zellerzöld, só, cukor. Elkészítés: A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk és karikára vágjuk. […]
Finomfőzelék rántott sonkaszelettel Hozzávalók: 80 dkg vegyes zöldség, 10 dkg karalábé, 10 dkg konzerv zöldborsó, 4 dkg zsír, 2 evőkanál liszt, 1 dl tej, 1 csomó petrezselyem, cukor, só. Elkészítés: A megtisztított zöldségféléket apró kockákra […]
Főzelékrizottó olcsó fasírttal Hozzávalók: 50 dkg vegyes zöldség, 25 dkg rizs, 1 evőkanál ételízesítő, 1 evőkanál zsír, 10 dkg reszelt sajt, petrezselyem, só. Elkészítés: A vegyes zöldséget karottát, karalábét, zellergumót – megtisztítjuk és kisebb darabokra […]
Hozzávalók: 40 dkg száraz bab, 2 evőkanál olaj, 2 evőkanál liszt, kiskanálnyi pirospaprika, 1 dl tejföl, cukor, ecet, só, (esetleg esetleg füstölt hús vagy szalonna leve). Elkészítés: A babot kiválogatjuk, megmossuk és néhány órára hideg […]
Hozzávalók: 30 dkg sertéshús, 6-7 dkg rizs, 1 kávéskanál reszelt hagyma, 1 tojás, 50 dkg kelkáposzta, 1 kis fej karalábé, 4 dkg zsír, 2 csapott evőkanál liszt, só, pirospaprika, törött bors, 1 dl tejföl. Elkészítés: […]
Copyright © 2024 | MH Magazine WordPress Theme by MH Themes