Hozzávalók: 30 dkg sertéshús, 6-7 dkg rizs, 1 kávéskanál reszelt hagyma, 1 tojás, 50 dkg kelkáposzta, 1 kis fej karalábé, 4 dkg zsír, 2 csapott evőkanál liszt, só, pirospaprika, törött bors, 1 dl tejföl.
Elkészítés: A megdarált sertéshúsból, a félig párolt rizs ből, a reszelt hagymából, a tojásból sóval, pirospaprikával, törött borssal fűszerezve húsgombócokat készítünk, és egy kevés fővő vízbe téve megfőzzük. Mikor a gombócok már majdnem megfőttek, beletesszük az apróra vágott karalábét és a metéltre vágott kelt, és az egészet együtt puhára főzzük. Ekkor a húsgombócokat szűrőkanállal kiszedjük, a főzeléket pedig híg paprikás rántással berántjuk, a gombócokat visszatéve felforraljuk, és a tejföllel meglocsolva tálaljuk.
A nyitókép illusztráció.
Related posts: