ERDÉLYI HÚSOS FŐZELÉK

ERDÉLYI HÚSOS FŐZELÉK

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

 

Email*
Név*

Hozzávalók: 30 dkg sertéshús, 6-7 dkg rizs, 1 kávéskanál reszelt hagyma, 1 tojás, 50 dkg kelkáposzta, 1 kis fej karalábé, 4 dkg zsír, 2 csapott evőkanál liszt, , pirospaprika, törött bors, 1 dl tejföl.

Elkészítés: A megdarált sertéshúsból, a félig párolt rizs ből, a reszelt hagymából, a tojásból sóval, pirospaprikával, törött borssal fűszerezve húsgombócokat készítünk, és egy kevés fővő vízbe téve megfőzzük. Mikor a gombócok már majdnem megfőttek, beletesszük az apróra vágott karalábét és a metéltre vágott kelt, és az egészet együtt puhára főzzük. Ekkor a húsgombócokat szűrőkanállal kiszedjük, a főzeléket pedig híg paprikás rántással berántjuk, a gombócokat visszatéve felforraljuk, és a tejföllel meglocsolva tálaljuk.

PiSTiKe

A nyitókép illusztráció.

Pistike 2024 05 ho39
(Visited 201 times, 1 visits today)
Liked it? Take a second to support Pistike viccújság on Patreon!
Become a patron at Patreon!