A LEGEGYSZERŰBB KRUMPLIFŐZELÉK

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

 

Email*
Név*

A LEGEGYSZERŰBB KRUMPLIFŐZELÉK

 

 

Hozzávalók: 2 ek. napraforgó olaj, 1 teáskanál fűszerpaprika, 70 dkg burgonya, 2 ek. majoranna, 3 db babérlevél, só ízlés szerint, 2 dl tejföl, 1.5 dkg finomliszt, 4 dl víz (kb.).

Elkészítés: A krumplit megmossuk, megpucoljuk, felkockázzuk, vagy karikára vágjuk – ahogy szeretjük. Az olajat egy közepes lábasban felhevítjük, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, és 1 percig kis lángon melegítjük, majd hozzáadjuk a krumplit, és összekeverjük. Felöntjük annyi vízzel, amennyi pont ellepi a krumplit, megszórjuk majorannával, sózzuk, hozzátesszük a babérlevelet, és lefedve főzzük kb. 25 percig, míg a krumpli megpuhul. Közben a tejfölt kikeverjük a liszttel, és belemerünk egy merőkanállal a főzelék levéből. Csomómentesre keverjük, majd visszaöntjük a főzelékbe. Elkeverjük, és még 5 percig főzzük kis lángon, hogy kicsit besűrűsödjön.

A címlapkép illusztráció!

A cikk ITT folytatódik!

Pistike 2024 05 ho39
(Visited 57 times, 3 visits today)
Liked it? Take a second to support Pistike viccújság on Patreon!
Become a patron at Patreon!