konyha 1605632458 w9na09tjv0 1
Gasztronómia

MIT FŐZZEK MA? – SZÉKELYKÁPOSZTA

MIT FŐZZEK MA? – SZÉKELYKÁPOSZTA Hozzávalók: 1 kg savanyú káposzta, 1 kg sertéslapocka, 1 ek zsír, 60 gramm füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 kanál pirospaprika, só, bors, delikát (ételízesítő), 3 db […]

MIT FŐZZEK MA? – RAKOTT KÁPOSZTA RÓMAI TÁLBAN
Gasztronómia

MIT FŐZZEK MA? – RAKOTT KÁPOSZTA RÓMAI TÁLBAN

Rakott káposzta római tálban Hozzávalók: 50 dkg dagadó, 20 dkg rizs, 70 dkg édes káposzta, 20 dkg reszelt sajt, 7 dkg füstölt szalonna, 2 kis fej vöröshagyma, 25 dkg paradicsom, 25 dkg zöldpaprika (mélyhűtött is […]

MIT FŐZZEK MA? – PAPRIKÁS PALACSINTAMETÉLT
Gasztronómia

MIT FŐZZEK MA? – PAPRIKÁS PALACSINTAMETÉLT

Paprikás palacsintametélt Hozzávalók: 12 sós palacsinta, 30 dkg sertéscombból készült pörkölt, 3 tojás, 2 dl tejföl. Elkészítés: Leve nélkül átdaráljuk a pörköltet, hozzáadjuk a tejfölt, a tojások sárgáját meg a habbá vert fehérjét. Két palacsintalapot […]

Nőstény grill csirke
Csirke

MIT FŐZZEK MA? – BORBAN SÜLT CSIRKE

Borban sült csirke Hozzávalók: 1,20 kg csirke, 15 dkg füstölt szalonna, 2 dl fehérbor, 2 dl tejföl, só, Elkészítés: A feldarabolt csirkét megsózzuk, egy nagyobb lábos alját vékonyra vágott füstöltszalonna-szeletekkel kirakjuk és a csirkedarabokat – […]

konyha, sütés
Gasztronómia

MIT FŐZZEK MA? – MAJORÁNNÁS HÚS

Majoránnás hús Hozzávalók: 50 dkg marhahús (fartő vagy lapocka), 5 dkg zsír, késhegynyi majoránna és törött bors, 2 dl tejföl, 1 fej vöröshagyma, 1 káváskanál liszt, só. Elkészítés: A húst vékony csíkokra vágjuk. A hagymát […]

MIT FŐZZEK MA? – HÚSOS CSŐTÉSZTA
Gasztronómia

MIT FŐZZEK MA? – HÚSOS CSŐTÉSZTA

Húsos csőtészta Hozzávalók: 30 dkg sertéslapocka (comb), 1 fej vöröshagyma, 1 kávéskanál pirospaprika, 2 evőkanál zsír, 50 dkg csőtészta, 1 kiskanál liszt, só. Elkészítés: A sertéshúst kis kockákra vágjuk, és zsírban pirított hagymával, pirospaprikával, sóval […]