BORLEVES
Gasztronómia

BORLEVES

Borleves Hozzávalók: 5 dl fehérbor, 5 dkg cukor, 1 tojás, 1 kiskanál liszt, szegfűszeg, citrom. Elkészítés: A tojást a liszttel jól elkeverjük, felhígítjuk 3 dl vízzel, hozzáöntjük a szegfűszeggel és citromhéjjal ízesített, felforralt bort, a […]

1605632551 u7le56zjkc
Gasztronómia

ZELLERKRÉMLEVES ÉS SZILVÁS GOMBÓC

Zellerkrémleves Hozzávalók: 1 nagyobb (2 kisebb) zellergumó, egy darabka vaj, 2 dl tejszín (tej), 2 csapott evőkanál liszt, 1 kockacukor, 1-2 tojássárgája, csontlé, só, petrezselyem.

😗 MIT FŐZZEK MA?  Burgonyaleves   (Teljes méretért, szövegért katt a képre!) 😗
Mit főzzek ma?

😗 MIT FŐZZEK MA? Burgonyaleves (Teljes méretért, szövegért katt a képre!) 😗

BURGONYALEVES Hozzávalók: 1,2 kg burgonya (rózsa), 3 liter csontlé vagy húsleves, 100 g sertészsír, 120 g finomliszt, 50 g vöröshagyma (makói), 1 gerezdfokhagyma, 2 csomó petrezselyem zöldje, 20 g félédes fúszerpaprika (kalocsai), asztali só. Elkészítés: […]