MIT FŐZZEK MA? RÁNTOTT KÖMÉNYMAGLEVES + OLASZ SAJTOS GALUSKA – (Teljes méretért, szövegért katt a képre!)

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

 

Email*
Név*

RÁNTOTT KÖMÉNYMAGLEVES

Hozzávalók: 5 deka vaj, 5 deka liszt, fél kávéskanálnyi köménymag, só.

Elkészítés: Az 5 deka vajból és 5 deka lisztből rántást készítünk. Ha barnulni kezd, beletesszük a fél kávéskanálnyi köménymagot, kicsit megpirítjuk. 12 deci vízzel feleresztjük, s lassan felforraljuk. Megsózzuk és megízesítjük. Szűrés után a levest pirított zsemlekockával tálaljuk. Beleüthetünk tojást is, amit a tálban jól elkeverünk.

 

OLASZ SAJTOS GALUSKA

Hozzávalók: I I tej, 20 dkg búzadara, 2 dl tejföl, 5 dkg reszelt Karaván sajt, IO dkg parmezán sajt, 5 dkg füstölt szalonna, 5 dkg vaj, 2 tojás, I tojássárgája, só, törött bors, reszelt szerecsendió.

Elkészítés: Felforraljuk a tejet, megsózzuk, és állandóan kevergetve beleszitáljuk a búzadarát. Majd kis lángon tovább keverve addig főzzük, míg az edény falától elválik, akkor félrehúzzuk, s ha langyosra hűlt, eldolgozzuk egy tojás sárgájával, késhegynyi borssal meg reszelt szerecsendióval. Ha kihűlt, ujjnyi vastagon egy kivajazott tálra simítjuk, s egy fél napra hűtőszekrénybe tesszük. Végül fánkszaggatóval vagy széles szájú pohárral korongokat szúrunk ki belőle, s alaposan kivajazott tűzálló tálra félig egymásra terítjük. Ezután összekeverjük a tejföllel a kétféle reszelt sajtot és a két tojást, sózzuk, borsozzuk, majd a galuskára simítjuk. Tetejére apróra vágott füstölt szalonnát hintünk, és forró sütőben pirosra sütjük. Savanyúsággal tálaljuk.

 

Beautiful Girls 6 6

Pistike 2024 05 ho39
(Visited 110 times, 2 visits today)
Liked it? Take a second to support Pistike viccújság on Patreon!
Become a patron at Patreon!
This content is available exclusively to members of Pistike2's Patreon at $2 or more.