SONKÁS, SAJTOS KIFLIKOCH
Hozzávalók: 8 kifli, 2 dl tej, 2 dl tejföl, 20 dkg reszelt sajt, 15 dkg füstölt comb vagy tarja, l kiskanál levesízesítő por, késhegynyi törött bors és pirospaprika, 1 evőkanál olaj, só.
Elkészítés: Karikákra vágjuk a kiflit, és leöntjük a tej meg két dl víz keverékével. Ha megpuhult, levétől kinyomkodjuk a kiflit, és összekeverjük a tejföllel, a finomra összevagdalt füstölt hússal meg 15 dkg reszelt sajttal. Törött borssal, pirospaprikával, levesízesítővel meg egy csipet sóval ízesítjük, és kiolajozott tűzálló tálba öntjük. Tetejére reszeljük a maradék sajtot, és a forró sütőben addig sütjük, míg a teteje meg az oldala meg nem pirult.