Borban sült csirke
Hozzávalók: 1,20 kg csirke, 15 dkg füstölt szalonna, 2 dl fehérbor, 2 dl tejföl, só,
Elkészítés: A feldarabolt csirkét megsózzuk, egy nagyobb lábos alját vékonyra vágott füstöltszalonna-szeletekkel kirakjuk és a csirkedarabokat – bőrös oldalukkal lefelé fordítva szorosan rátesszük. Öntünk rá két dl fehérbort, és kis lángon, fedő alatt lassan pároljuk. Megbolygatni nem szabad, csak egy-egy darab húsba villával beleszúrva az egészet lassan körbetoljuk, hogy le ne ragadjon. Ha a leve elfőtt, apránként egy kevés vizet öntünk alá, de úgy, hogy azért pirulhasson. Ha már szépen megpirultak a húsdarabok, mindegyiket megforgatjuk, hogy a piros bőre legyen felül. Fedő alatt tovább pároljuk, míg a hús teljesen meg nem puhul.
Tálalás előtt kb. tíz perccel ráöntjük a tejfölt, és jól átforrósítjuk.
Rizsköretet adjunk hozzá.
A címlapkép illusztráció!
CSAPJ LE A 40 OLDALAS PISTIKE VICCÚJSÁGRA A LAPTAPIRON!
ÉS AZONNAL OLVASHATOD A LEGFRISSEBB FELNŐTT MESÉK ÚJSÁGUNKAT IS!
2500 oldal Pistike viccújság, archívum 2015-ig.
1000 Felnőtt mese, 3000 oldal FELNŐTT MESÉK…
EGY LAP ÁRÁÉRT 100 FRISS MAGAZIN!
https://laptapir.hu/magazin/pistike
https://laptapir.hu/magazinok/fenott-mesek
CSAPJ LE RÁ MOST! ÚJSÁGKISZÁLLÍTÁS AZ OTTHONODBA!
A Pistike viccújság megrendelhető az ország bármely postáján, a hírlapot kézbesítőknél, www.posta.hu WEBSHOP-ban (https://eshop.posta.hu), e-mail-ben a hirlapelofizetes@posta.hu címen, telefonon 06-1-767-8262 számon, levélben a MP Zrt. 1900 Budapest címen.
NAPI VICCLEVÉL FELIRATKOZÁS
https://pistike.hu/feliratkozas/
EZ IS ÉRDEKELHETI:
EROTITKOK – IZGALOMBAN TART
https://pistike.hu/funpic/erotitkok-izgalomban-tart/
EGY FEJJEL GYŐZNI FOG
https://pistike.hu/funpic/tejlor-napi-karikatura/egy-fejjel-gyozni-fog/
ALUDJ, NE GONDOLKODJ!
https://pistike.hu/funpic/import-cartoons/aludjne-gond/
SZÁMOLD MEG
https://pistike.hu/funpic/import-cartoons/szamold-meg/
DANCING WITH THE STARS MÁSODIK KIESŐ PÁROSA: DEMCSÁK ZSUZSA ÉS SUTI ANDRÁS
ÚJRA SZERELMES GÁSPÁR EVELIN
https://pistike.hu/pistike-nyuuuz/ujra-szerelmes-gaspar-evelin/