MIT FŐZZEK MA? – KARFIOLOS TONHAL
Gasztronómia

MIT FŐZZEK MA? – KARFIOLOS TONHAL

Karfiolos tonhal Hozzávalók: 50 dkg tonhal, 50 dkg karfiol, 1 evőkanál liszt, 2 tojás, 2,5 dl tej, 1,5 evőkanál olaj (zsír), só. A karfiolt sós vízben félpuhára főzzük. A tonhalat kisebb darabokra szedjük, és a […]

BALATONI HALÁSZLÉ
Gasztronómia

BALATONI HALÁSZLÉ

A Balatoni halászlé tradicionális étel, a balatoni turizmus, a vendéglátás fontos eleme. A XIX. század elejéről fennmaradt írásos dokumentumok bizonyítják, hogy hazai szempontból meghatározó, a magyarságra jellemező és közismertnek tekinthető étel, mely öregbíti hírnevünket.

konyha 1605632459 z10odswwna
Gasztronómia

SAJTOS HALKROKETT TARTÁRMÁRTÁSSAL

Sajtos halkrokett tartármártással Hozzávalók: 40 dkg (mélyhútött) halfilé, 2 nagyöbb szem burgonya, 2 tojás, 10 dkg reszelt sajt, petrezselyem, só, törött bors, késhegynyi szerecsendió, olaj a sütéshez. Elkeszítés: A (felengedett) halfilét és a nyers burgonyát […]

konyha 1605632455 nkmek9agek
Gasztronómia

HALMARADÉK BURGONYÁVAL, PÁROLT CÉKLÁVAL

Halmaradék burgonyával, párolt céklával Hozzávalók: a tegnapi halmaradék, 50 dkg burgonya, 6 dkg vaj, 10 dkg sajt, 1 tojás, 2 dl tejföl, zsemlemorzsa, törött bors, só. Elkészítés: Bármilyen főtt vagy sült halból szedjük ki a […]

konyha 1588700636 ph8zko3m1e
Gasztronómia

ERDÉLYI PONTY

Erdélyi ponty Hozzávalók: 1,5 kg-os ponty, 1 kg sárgarépa, 1 dl olaj, 2 dl paradicsomlé, 2 dl fehér bor, 10 szem bors, késhegynyi majoránna, só. Elkészítés: A megtisztított, egészben hagyott hal belsejét majoránnával meg sóval, […]

konyha, sütés
Gasztronómia

FOKHAGYMÁS TONHAL

Fokhagymás tonhal Hozzávalók: 70 dkg tonhal, 1 citrom leve, 2 gerezd fokhagyma, 5 dkg vaj, só, törött bors. Elkészítés: A halat hagyjuk felolvadni, majd a szeleteket szétbontva tenyérnyi darabokra vágjuk. Közben a citromlevet összekeverjük a […]

HECK CURRYMÁRTÁSBAN
Gasztronómia

HECK CURRYMÁRTÁSBAN

Heck currymártásban Hozzávalók: 50 dkg heck, 1 teáskanál currypor, 10 dkg vöröshagyma, 2 dl tejszín, 5 dkg vaj, 2 evőkanál liszt, 1 teáskanál só, 1 citrom, 1 dl fehérbor, Elkészítés: A halat sózzuk, kivajazott edénybe […]

TONHAL PIKÁNS MÁRTÁSBAN
Gasztronómia

TONHAL PIKÁNS MÁRTÁSBAN

Hozzávalók: 50 dkg tonhal, 2 dl vörösbor, 1 kis fej vöröshagyma, 1 tojás, 5 dkg reszelt füstölt sajt, citromlé, só, mustár. Elkészítés: A felengedett tonhalat szeletekre szedjük, citromlevet öntünk rá, enyhén megsózzuk, ezután kikenünk egy […]