Hozzávalók: 50 dkg tonhal, 2 dl vörösbor, 1 kis fej vöröshagyma, 1 tojás, 5 dkg reszelt füstölt sajt, citromlé, só, mustár.
Elkészítés: A felengedett tonhalat szeletekre szedjük, citromlevet öntünk rá, enyhén megsózzuk, ezután kikenünk egy tűzálló edényt vajjal, majd beletesszük az előkészített halakat. A hagymát apróra vágjuk, és rászórjuk a halakra. Megöntözzük citromlével, és ráöntjük a bort. Betakarjuk az edényt fóliával, kb. 15 percig sütjük. Majd levesszük a fóliát, és a levét leöntve kb. öt percig sütjük nagyon gyenge tűzön. Közben a tojássárgáját összekeverjük egy kis mustárral, és óvatosan hozzáadjuk a hal levét, majd ízesítjük. Végül a mártást ráöntjük a halra, megszórjuk reszelt sajttal, s még egy-két percig a sütőben hagyjuk.
Párolt rizzsel vagy vajas burgonyával tálaljuk.
A Pistike viccújság megrendelhető az ország bármely postáján, a hírlapot kézbesítőknél, www.posta.hu WEBSHOP-ban (https://eshop.posta.hu/storefront/), e-mail-ben a hirlapelofizetes@posta.hu címen, telefonon 06-1-767-8262 számon, levélben a MP Zrt. 1900 Budapest címen.
Mások ezt is olvassák!
KANNIBÁL
https://pistike.hu/viccek/kannibal-2/
SORSKÉRDÉS
https://pistike.hu/viccek/sorskerdes/
KANNA
https://pistike.hu/viccek/kanna/
NYELVISMERET
https://pistike.hu/viccek/nyelvismeret/
KUTYA
https://pistike.hu/viccek/kutya/
TENGERÉSZ
https://pistike.hu/viccek/tengeresz/
SZEMORVOS
https://pistike.hu/viccek/szemorvos/