HALMARADÉK BURGONYÁVAL, PÁROLT CÉKLÁVAL

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

 

Email*
Név*

Halmaradék burgonyával, párolt céklával

Hozzávalók: a tegnapi halmaradék, 50 dkg burgonya, 6 dkg vaj, 10 dkg sajt, 1 tojás, 2 dl tejföl, zsemlemorzsa, törött bors, só.

Elkészítés: Bármilyen főtt vagy sült halból szedjük ki a szálkákat, és a húsát tépjük kisebb darabokra. Egy kivajazott lábos vagy tűzálló tál aljára tegyünk egy sor karikára vágott főtt burgonyát, erre a szálka nélküli haldarabkákat, szórjuk meg vajmorzsákkal és reszelt sajttal, és a tetejére tegyünk ismét burgonyát, A tojást keverjük el a tejföllel, sóval; törött borssal, és öntsük a burgonyára.

Zsemlemorzsával megszórva a sütőben süssük át.

 

PÁROLT CÉKLA

Hozzávalók: 1 kg cékla, 2 evőkanál olaj, 1 nagy fej vöröshagyma, , kevés ecet, cukor.

Elkészítés: A céklát alaposan megmossuk, majd vízben vagy a kuktafazékban gőzön puhára pároljuk. Ezután meghámozzuk, és a káposztareszelőn lereszeljük. Az olajon a finomra vágott hagymát megpirítjuk, a céklát beleforgatjuk, és sóval, egy kevés ecettel, cukorral ízesítjük, mint a párolt káposztát.

A kép illusztráció!

 

 

MINDÖSSZE KÉT KATTINTÁS ÉS MÁR

OLVASHATJA IS A PISTIKE VICCMAGAZINT!

Kattintson az Előfizetés vagy a Bejelentkezés gombra.

https://laptapir.hu/magazin/pistike

 

 

MÁSOK EZT OLVASSÁK!

 

BORZAS SZELET

https://pistike.hu/gasztronomia/borzas-szelet/

 

RÁNTOTT LEVES TOJÁSSAL

https://pistike.hu/gasztronomia/rantott-leves-tojassal/

 

MEGGYES PITE

https://pistike.hu/gasztronomia/meggyes-pite/

 

TARHONYA MAGYAROSAN

https://pistike.hu/gasztronomia/tarhonya-magyarosan/

 

 

 

 

Pistike 2024 05 ho39
(Visited 169 times, 1 visits today)
This content is available exclusively to members of Pistike2's Patreon at $2 2 or more.