Halmaradék burgonyával, párolt céklával
Hozzávalók: a tegnapi halmaradék, 50 dkg burgonya, 6 dkg vaj, 10 dkg sajt, 1 tojás, 2 dl tejföl, zsemlemorzsa, törött bors, só.
Elkészítés: Bármilyen főtt vagy sült halból szedjük ki a szálkákat, és a húsát tépjük kisebb darabokra. Egy kivajazott lábos vagy tűzálló tál aljára tegyünk egy sor karikára vágott főtt burgonyát, erre a szálka nélküli haldarabkákat, szórjuk meg vajmorzsákkal és reszelt sajttal, és a tetejére tegyünk ismét burgonyát, A tojást keverjük el a tejföllel, sóval; törött borssal, és öntsük a burgonyára.
Zsemlemorzsával megszórva a sütőben süssük át.
Hozzávalók: 1 kg cékla, 2 evőkanál olaj, 1 nagy fej vöröshagyma, só, kevés ecet, cukor.
Elkészítés: A céklát alaposan megmossuk, majd vízben vagy a kuktafazékban gőzön puhára pároljuk. Ezután meghámozzuk, és a káposztareszelőn lereszeljük. Az olajon a finomra vágott hagymát megpirítjuk, a céklát beleforgatjuk, és sóval, egy kevés ecettel, cukorral ízesítjük, mint a párolt káposztát.
A kép illusztráció!
MINDÖSSZE KÉT KATTINTÁS ÉS MÁR
OLVASHATJA IS A PISTIKE VICCMAGAZINT!
Kattintson az Előfizetés vagy a Bejelentkezés gombra.
https://laptapir.hu/magazin/pistike
MÁSOK EZT OLVASSÁK!
https://pistike.hu/gasztronomia/borzas-szelet/
RÁNTOTT LEVES TOJÁSSAL
https://pistike.hu/gasztronomia/rantott-leves-tojassal/
MEGGYES PITE
https://pistike.hu/gasztronomia/meggyes-pite/
https://pistike.hu/gasztronomia/tarhonya-magyarosan/