KÖRÍTETT RIZSES HÚS
Gasztronómia

KÖRÍTETT RIZSES HÚS

Körített rizses hús Hozzávalók: 25 dkg pörköltnek való sertéshús, 20 dkg fejtett zöldborsó, 25 dkg zöldbab, 3 kisebb fej karalábé, 5 dkg rizs, 5 dkg zsiradék, 1 kisebb fej vöröshagyma, 1 mokkáskanál őrölt kömény, 1 […]

MIT FŐZZEK MA? – GULYÁSLEVES SERTÉSCOMBBÓL
Gasztronómia

MIT FŐZZEK MA? – GULYÁSLEVES SERTÉSCOMBBÓL

Gulyásleves sertéscombból Hozzávalók: 1 kg sertéscomb, 2 közepes fej vöröshagyma, 2 ek mangalica zsír, 1 db közepes paprika, 1 db paradicsom, 3 szál petrezselyem, 4 db sárgarépa, 4 db közepes burgonya, 2 ek fűszerpaprika, só […]

MIT FŐZZEK MA? – CSOPAKI APRÓPECSENYE
Gasztronómia

MIT FŐZZEK MA? – CSOPAKI APRÓPECSENYE

Csopaki aprópecsenye Hozzávalók: 40 dkg lapocka, 5 dkg füstölt szalonna, 5 dkg gomba, 5 dkg zöldborsó, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 csomó petrezselyem, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, só, törött bors. Elkészítés: Az […]

MIT FŐZZEK MA? – SALÁTAFŐZELÉK FŰSZERES HÚSLEPÉNNYEL
Gasztronómia

MIT FŐZZEK MA? – SALÁTAFŐZELÉK FŰSZERES HÚSLEPÉNNYEL

Salátafőzelék fűszeres húslepénnyel Hozzávalók: 4 fej közepes nagyságú saláta, 2 evőkanál olaj (5 dkg vaj), 2 evőkanal liszt, 1 dl tejföl, kapor, fokhagyma, ecet. só, cukor. A jól mcgmosott salátákat négybe vágjuk és forró vízben […]

MIT FŐZZEK MA? – UDVARHELYI SERTÉSBORDA
Burgonya

MIT FŐZZEK MA? – UDVARHELYI SERTÉSBORDA

Udvarhelyi sertésborda Hozzávalók: 4 szelet sertéskaraj (kb. 60 dkg), 60 dkg zöldbab, 1 csomó újhagyma, 20 dkg paradicsom, 1 csomó petrezselyem, 1 evőkanál zsír, 5 evőkanál liszt, só, 1 gerezd fokhagyma. Elkészítés: A zöldbabot megtisztítjuk, […]

MIT FŐZZEK MA? – BABPAPRIKÁS VIRSLIVEL
Bab

MIT FŐZZEK MA? – BABPAPRIKÁS VIRSLIVEL

Babpaprikás virslivel Hozzávalók: 50 dkg fejtett bab, 1 nagy fej vöröshagyma, 20 dkg zöldpaprika, 10 dkg paradicsom, 4 pár virsli, 1 dl tejföl, olaj (zsír), pirospaprika, só. A babot gyengén sós vízben puhára főzzük. Közben […]

MIT FŐZZEK MA? – TÖLTIKE
Gasztronómia

MIT FŐZZEK MA? – TÖLTIKE

Töltike Hozzávalók: 12-15 szőlőlevél, 50 dkg darált sertéshús, 10 dkg rizs, l tojás, 1 kis fej vöröshagyma, törött bors, só, 5 dkg zsír, 2 evőkanál liszt, 50 dkg sóska, 2 dl tejföl, cukor. A még […]

MIT FŐZZEK MA? – UBORKÁS SERTÉSSZÍV
Gasztronómia

MIT FŐZZEK MA? – UBORKÁS SERTÉSSZÍV

Uborkás sertésszív Hozzávalók: 60 dkg sertésszív, 50 dkg uborka, 3 fej vöröshagyma, 2 evőkanál olaj, 1 dl tejföl, 1 púpozott kiskanál liszt, só, 4-5 szem bors, 2 babérlevél, 1 evőkanál citromlé, csipetnyi cukor, 1 csomó […]

MIT FŐZZEK MA? – SÜLT OLDALAS JÓASSZONY MÓDRA
Gasztronómia

MIT FŐZZEK MA? – SÜLT OLDALAS JÓASSZONY MÓDRA

Sült oldalas jóasszony módra Hozzávalók: 60 dkg sertésoldalas, 40 dkg burgonya, 20 dkg kifejtett zöldborsó, 15 dkg laskagomba, 10 dkg póréhagyma (egy csomó újhagyma), 1 csomó petrezselyem, 4 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál kömény, só, törött […]