konyha 1605632458 w9na09tjv0 1
Gasztronómia

MIT FŐZZEK MA? – SZÉKELYKÁPOSZTA

MIT FŐZZEK MA? – SZÉKELYKÁPOSZTA Hozzávalók: 1 kg savanyú káposzta, 1 kg sertéslapocka, 1 ek zsír, 60 gramm füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 kanál pirospaprika, só, bors, delikát (ételízesítő), 3 db […]

MIT FŐZZEK MA? – KÁPOSZTALEVES HÚSGOMBÓCCAL
Gasztronómia

MIT FŐZZEK MA? – KÁPOSZTALEVES HÚSGOMBÓCCAL

Káposztaleves húsgombóccal Hozzávalók: a húsgombóchoz 40 dkg darált sertéshús, 1 tojás, 4 csapott evőkanál félig főtt rizs, 1 kiskanál reszelt vöröshagyma, só, törött bors; a leveshez 30 dkg savanyú káposzta (egy kis káposztalé), 1/2 fej […]

PÁROLT KÁPOSZTA
Gasztronómia

PÁROLT KÁPOSZTA

Párolt káposzta Hozzávalók: 1 db fejes káposzta, 2 fej hagyma, 5 dkg kristálycukor, 0.5 dl ecet, 1 kvk köménymag, só, bors, 0.5 dl olaj. A káposztát legyaluljuk. A hagymát félbe, majd szeletekre vágjuk. A cukrot […]

MIT FŐZZEK MA? – TARHONYÁS KÁPOSZTA
Gasztronómia

MIT FŐZZEK MA? – TARHONYÁS KÁPOSZTA

Tarhonyás káposzta Hozzávalók: 80 dkg savanyú káposzta, 1 fej vöröshagyma, 1 evőkanál zsír, 1 kávéskanál pirospaprika, 25 dkg tarhonya, 10 dkg füstölt szalonna, 2 dl tejföl, só. Elkészítés: A savanyú káposztát egy kissé kimossuk és […]

konyha 20201215
Gasztronómia

TÚRÓVAL TÖLTÖTT KELKÁPOSZTA

Túróval töltött kelkáposzta Hozzávalók: 1 kg kelkáposzta, 1 kg tehéntúró, 2 dl tejföl, 5 dkg vaj, 1 evőkanál apróra vágott kapor, 1 tojás, só. Elkészítés: A kelkáposzta leveleit szétszedjük, sós vízben megfőzzük, leszűrjük. A tehéntúrót […]

konyha 1605632551 e1hbgyw0im
Gasztronómia

ERDÉLYI RAKOTT KÁPOSZTA

Erdélyi rakott káposzta Hozzávalók: 1 kg darált hús, 50 dkg füstölt kolbász, 10 dkg füstölt szalonna, 2 evőkanál zsír, 2 nagy fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál pirospaprika, 1 mokkáskanál majoránna, 20 dkg rizs, […]

SZERB SAVANYÚ KÁPOSZTA
Gasztronómia

SZERB SAVANYÚ KÁPOSZTA

Szerb savanyú káposzta Hozzávalók: 25 dkg sertéshús, 25 dkg marhahús, 1 fej savanyú káposzta, 1 kg füstölt oldalas, 25 dkg füstölt szalonna, olaj, liszt, törött bors, pirospaprika, só. Elkészítés: A káposztát nagyobb, a húsokat és […]

KÁPOSZTÁS SZTRAPACSKA
Gasztronómia

KÁPOSZTÁS SZTRAPACSKA

Káposztás sztrapacska Hozzávalók: 1 kisebb fej édes káposzta, 5-6 nagyobb szem burgonya, 3 evőkanál olaj (zsír), 10 dkg liszt, só, törött bors, 10 dkg juhtúró. Elkészítés: A káposztát megtisztítjuk, megreszeljük és az olajban vagy zsíron […]