Erdélyi rakott káposzta
Hozzávalók: 1 kg darált hús, 50 dkg füstölt kolbász, 10 dkg füstölt szalonna, 2 evőkanál zsír, 2 nagy fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál pirospaprika, 1 mokkáskanál majoránna, 20 dkg rizs, 2 kg savanyú káposzta, 6 dl tejföl, só, bors.
Elkészítés: Az átmosott káposztát egy evőkanál zsíron félpuhára pároljuk. Az apróra vágott hagymát zsíron üvegesre pároljuk, rátesszük a darált húst, és 15 percig együtt sütjük. A rizst sós vízben félig megfőzzük. A füstölt szalonnát apró kockára vagdaljuk, a kolbászt fölszeleteljük, és a szalonnával kissé átsütjük, hozzákeverjük a darált húst, a majoránnát, sót, borsot és a pirospaprikát, végül a szétzúzott• fokhagymát. Nagy tepsi aljára terítjük a félig párolt savanyú káposzta egyharmadát, erre a rizs felét és a kolbászos darált hús felét, majd egyharmad káposzta, maradék rizs és kolbászos hús után betakarjuk a maradék káposztával. A tejfölt sózzuk, meghintjük pirospaprikával, és ráöntjük a káposztára.
Közepes lángon kb. egy órát sütjük.
A kép illusztráció!
MINDÖSSZE KÉT KATTINTÁS ÉS MÁR
OLVASHATJA IS A PISTIKE VICCMAGAZINT!
Kattintson az Előfizetés vagy a Bejelentkezés gombra.
https://laptapir.hu/magazin/pistike
Egy lap áráért akár 1000 magazint is olvashat!
NAPI VICCLEVÉL FELIRATKOZÁS
https://pistike.hu/feliratkozas/
MÁSOK EZT OLVASSÁK!