ERDÉLYI RAKOTT KÁPOSZTA

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

 

Email*
Név*

Erdélyi rakott káposzta

Hozzávalók: 1 kg darált hús, 50 dkg füstölt kolbász, 10 dkg füstölt szalonna, 2 evőkanál zsír, 2 nagy fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál pirospaprika, 1 mokkáskanál majoránna, 20 dkg rizs, 2 kg savanyú káposzta, 6 dl tejföl, , bors.

Elkészítés: Az átmosott káposztát egy evőkanál zsíron félpuhára pároljuk. Az apróra vágott hagymát zsíron üvegesre pároljuk, rátesszük a darált húst, és 15 percig együtt sütjük. A rizst sós vízben félig megfőzzük. A füstölt szalonnát apró kockára vagdaljuk, a kolbászt fölszeleteljük, és a szalonnával kissé átsütjük, hozzákeverjük a darált húst, a majoránnát, sót, borsot és a pirospaprikát, végül a szétzúzott• fokhagymát. Nagy tepsi aljára terítjük a félig párolt savanyú káposzta egyharmadát, erre a rizs felét és a kolbászos darált hús felét, majd egyharmad káposzta, maradék rizs és kolbászos hús után betakarjuk a maradék káposztával. A tejfölt sózzuk, meghintjük pirospaprikával, és ráöntjük a káposztára.

Közepes lángon kb. egy órát sütjük.

A kép illusztráció!

 

 

MINDÖSSZE KÉT KATTINTÁS ÉS MÁR

OLVASHATJA IS A PISTIKE VICCMAGAZINT!

Kattintson az Előfizetés vagy a Bejelentkezés gombra.

https://laptapir.hu/magazin/pistike

Egy lap áráért akár 1000 magazint is olvashat!

 

 

NAPI VICCLEVÉL FELIRATKOZÁS

https://pistike.hu/feliratkozas/

 

 

MÁSOK EZT OLVASSÁK!

 

 

 

 

Pistike 2024 05 ho39
(Visited 163 times, 2 visits today)
Liked it? Take a second to support Pistike viccújság on Patreon!
Become a patron at Patreon!
This content is available exclusively to members of Pistike2's Patreon at $2 or more.