Káposztás sztrapacska
Hozzávalók: 1 kisebb fej édes káposzta, 5-6 nagyobb szem burgonya, 3 evőkanál olaj (zsír), 10 dkg liszt, só, törött bors, 10 dkg juhtúró.
Elkészítés: A káposztát megtisztítjuk, megreszeljük és az olajban vagy zsíron puhára pároljuk. Közben a burgonyákat meghámozzuk, megreszeljük, és a liszttel és sóval galuskakeménységű tésztát állítunk össze. A galuskát forró sós vízbe szaggatjuk és kifőzzük. A tésztát végül a káposztára szedjük, hozzátesszük a juhtúrót, és a lábos rázásával összekeverjük. Borssal ízesítjük.
A kép illusztráció!
A Pistike viccújság megrendelhető az ország bármely postáján, a hírlapot kézbesítőknél, www.posta.hu WEBSHOP-ban (https://eshop.posta.hu/storefront/), e-mail-ben a hirlapelofizetes@posta.hu címen, telefonon 06-1-767-8262 számon, levélben a MP Zrt. 1900 Budapest címen.
SZÓRAKOZZ VELÜNK!
MEGJÖTT ÉS NEM TUD ELMENNI
https://pistike.hu/funpic/demotivator/megjott-es-nem-tud-elmenni/
SZERENCSÉS ZUHANÁS
A NAGY TITOK A NŐKRŐL ÉS A WC-RŐL
https://pistike.hu/pistike-nyuuuz/a-nagy-titok-a-nokrol-es-a-wc-rol/
AGYATLAN
https://pistike.hu/funpic/demotivator/agyatlan/
FELPÖRÖGHET A TURIZMUS NYÁRRA, DRÁGA LEHET A NYARALÁS
https://pistike.hu/bulvar/felporoghet-a-turizmus-nyarra-draga-lehet-a-nyaralas/
TÓTH ANDI ISMÉT SZABÓ ÁDÁMRÓL
https://pistike.hu/bulvar/toth-andi-ismet-szabo-adamrol/