ALMAPÜRÉ LEVES
Hozzávalók 6 fő részére: 5 db alma (kb. 80 dkg), 8 dl tej, 8 dkg cukor, 3 kiskanál kukoricaliszt, 4 dkg vaj, fél citrom, késhegynyi őrölt fahéj.
Elkészítés: A vajat egy lábasban megolvasztjuk, belekeverjük a kukoricalisztet, felöntjük a tejjel és állandóan kevergetve mártás sűrűségűre főzzük. Az almát felaprítjuk, a levével együtt összeturmixoljuk, és a mártáshoz öntjük. Citromlével és fahéjjal ízesítjük, lehűtve tálaljuk.
Hozzávalók: 50 dkg sertésoldalas, 1 nagy doboz paradicsompüré, 1 közepes fej édes káposzta, 2 kisebb fej vöröshagyma, I evőkanál zsír, só, törött bors.
Elkészítés: Az apróra vágott vöröshagymát a feldarabolt kövér sertéshússal a zsíron megpirítjuk. Ha aranybarna, akkor tegyük át a serpenyőből egy lábosba, sózzuk, borsozzuk, és keverjük hozzá a paradicsompürét. A serpenyő zsírjában süssük át a cikkekre vágott káposztát, s ha ez is megpirult, tegyük hozzá a húshoz. Az egészre töltsünk annyi vizet, amennyi ellepi, és pároljuk addig, amíg a hús is, a káposzta is puha lesz.