MIT FŐZZEK MA? Karfiolos tonhal – (Teljes méretért, szövegért katt a képre!)

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

 

Email*
Név*

0630 7

KARFIOLOS TONHAL

Hozzávalók: 50 dkg tonhal, 50 dkg karfiol, 1 evőkanál liszt, 2 tojás, 2,5 dl tej, 1,5 evőkanál olaj (zsír), só.

Elkészítés: A karfiolt sós vízben félpuhára főzzük. A tonhalat kisebb darabokra szedjük, és a karfiollal óvatosan összekeverve kizsírozott tűzálló tálba rakjuk. Világos rántást készítünk, ezt felengedjük a tejjel, megsózzuk és mártássá főzzük. A tűzről levéve a mártást kihűlésig keverjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és a kemény habbá vert fehérjét. A mártást ráöntjük a karfiolos halra, és forró sütőben lassú tűzön átsütjük.

Párolt rizzsel tálaljuk.

Pistike 2024 05 ho39
(Visited 132 times, 1 visits today)
This content is available exclusively to members of Pistike2's Patreon at $2 2 or more.