MIT FŐZZEK MA? Sárgarépa bundában – (Teljes méretért, szövegért katt a képre!)

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

 

Email*
Név*

0630

SÁRGARÉPA BUNDÁBAN

Hozzávalók: 50 dkg fiatal sárgarépa, 3 dkg vaj, só, 7 dkg liszt, 6 evőkanál tej, 1 tojás, só, olaj a kisütéshez.

Elkészítés: A répát megtisztítjuk, ha kicsik, egybehagyjuk, a nagyobbakat 4-5 cm-es darabokra vágjuk. A vajban egy pohár vízzel és a sóval, fedő alatt félpuhára pároljuk. Közben a lisztből, tejből és a tojásból sűrű palacsintatésztát készítünk, ebbe mártogatjuk a kihútött, lecsöpögtetett répát, és forró olajban kisütjük.

Petrezselymes rizzsel vagy sült burgonyával tálaljuk.

Pistike 2024 05 ho39
(Visited 292 times, 1 visits today)
This content is available exclusively to members of Pistike2's Patreon at $2 2 or more.