MIT FŐZZEK MA? Töltött gombás burgonya – (Teljes méretért, szövegért katt a képre!)

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

 

Email*
Név*

Töltött gombás burgonya

Hozzávalók: 8 nagyobb szem burgonya, 1 fej vöröshagyma, diónyi zsír, 10 dkg gomba, 4 tojás, 1 zsemle, tej az áztatáshoz, só, 1 csomó petrezselyem, a sütéshez bőven olaj.

Elkészítés: Megtisztítjuk a burgonyákat, és közepüket karalábéfúróval kifúrjuk. A kifúrt spirálokat félretesszük, a kivájt burgonyákat megtöltjük a következő töltelékkel: a zsíron világosra pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk az apróra vagdalt gombát, a finomra vágott petrezselyemzölddel meg sóval ízesítjük, és addig pároljuk, míg saját levét el nem főtte. Ekkor hozzáadjuk a villával összetört négy keményre főtt tojást meg a levétől kinyomkodott, áztatott zsemlét. A burgonyákba töltve, bő, forró olajban ropogósra sütjük a burgonyaforgácsokkal együtt.

Salátával vagy savanyúsággal tálaljuk.

 

0830 4

Pistike 2024 05 ho39
(Visited 153 times, 1 visits today)
This content is available exclusively to members of Pistike2's Patreon at $2 2 or more.