Töltött gombás burgonya
Hozzávalók: 8 nagyobb szem burgonya, 1 fej vöröshagyma, diónyi zsír, 10 dkg gomba, 4 tojás, 1 zsemle, tej az áztatáshoz, só, 1 csomó petrezselyem, a sütéshez bőven olaj.
Elkészítés: Megtisztítjuk a burgonyákat, és közepüket karalábéfúróval kifúrjuk. A kifúrt spirálokat félretesszük, a kivájt burgonyákat megtöltjük a következő töltelékkel: a zsíron világosra pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk az apróra vagdalt gombát, a finomra vágott petrezselyemzölddel meg sóval ízesítjük, és addig pároljuk, míg saját levét el nem főtte. Ekkor hozzáadjuk a villával összetört négy keményre főtt tojást meg a levétől kinyomkodott, áztatott zsemlét. A burgonyákba töltve, bő, forró olajban ropogósra sütjük a burgonyaforgácsokkal együtt.
Salátával vagy savanyúsággal tálaljuk.