konyha 1605632524 3uac4qrp51
Csirke

ZÖLDSÉGES CSIRKEMELL RÓMAI TÁLBAN

Zöldséges csirkemell római tálban Hozzávalók: 50 dkg csirkemell, 30 dkg vegyes zöldség, 1 csomag mirelit zöldbab, 1 csomó petrezselyem, fokhagyma, kakukkfű, só, bors. Elkészítés: Amíg a római tálat beáztatjuk, megfűszerezzük a zöldségféléket (lehet mirelit is). […]

konyha 20201222
Csirke

CSIRKEGULYÁS TARHONYÁVAL

Csirkegulyás tarhonyával Hozzávalók: 80 dkg csirkeaprólék, 20 dkg zöldség, 1 fej vöröshagyma, 2 kanál lecsó (2 mirelit zöldpaprika, 1 paradicsom), 15-20 dkg burgonya, 5 dkg tarhonya, 1 evőkanál zsír, só, pirospaprika. Elkészítés: A megtisztított és […]

NORMANN CSIRKEMÁJ
Csirke

NORMANN CSIRKEMÁJ

Normann csirkemáj Hozzavalók: 50 dkg csirkemáj, 10 dkg füstölt szalonna, 1 nagy fej vöröshagyma, 40 dkg alma, 1/2 dl száraz fehérbor, 2 evőkanál liszt, só, törött bors, késhegynyi majoránna. Elkészités: Ha mélyhűtött májat vettünk, hagyjuk […]

konyha sütő férfi kisfiú
Csirke

FOJTOTT CSIRKE

Fojtott csirke Hozzávalók: 1 csirke (80-90 dkg), 50 dkg burgonya, 10 dkg vöröshagyma, 15 dkg sárgarépa, 15 dkg petrezselyemgyökér, 5 dkg zellergumó, 2 teáskanál só, 1 mokkáskanál bors, 1 csomó petrezselyem, 4 tojássárgája, kevés szerecsendió, […]

CSIRKE BUROKBAN
Gasztronómia

CSIRKE BUROKBAN

Hozzávalók: 1 csirke, 1 fej kelkáposzta, 6 dkg zsemlemorzsa, 1 tojás, 10 dkg füstölt szalonna, törött bors, majoránna, só, 5 dkg zsír. Elkészítés: A kelkáposztát megmossuk, leforrázzuk és egy kevés sós vízben puhára főzzük. Szűrőkanálban […]

1605632456 cs73jw8kj6
Gasztronómia

FÓLIÁBAN SÜLT MÁJKRÉMES CSIRKEMELL

Hozzávalók: 2 nagy csirkemell, 1 doboz szárnyas májkonzerv, 1 tojás, törött bors, só, 1 evőkanál zsemlemorzsa, vaj (zsír). Elkészítés: A csirke mellehúsát a csontról lefejtjük, húskalapáccsal ellapítjuk és két-két szelet közé a következő tölteléket tesszük: […]

konyha sütő férfi kisfiú
Gasztronómia

ALMÁS CSIRKECOMB

Hozzávalók: személyenként 1-2 csirkecomb, 4 db alma, 1 dl fehérbor, 5 dkg vaj, só, törött bors, őrölt rozmaring, 1 evőkanál kristálycukor. Elkészítés: A megmosott csirkecombokat sóval, borssal, rozmaringgal bedörzsölve vajon átsütjük és tűzálló tálba tesszük. […]

csirkehús aprólék
Gasztronómia

CSIRKEAPRÓLÉK ALMAMÁRTÁSBAN

Hozzávalók: 1 csomag csirkeaprólék, 50 dkg alma, 4 dkg vaj, 2 evőkanál liszt, 1 dl tej, 1 dl tejföl, 1 dl fehérbor, szegfűszeg. Elkészítés: A megtisztított aprólékot feltesszük főni annyi vízben, hogy ellepje. Amikor majdnem […]