Zöldséges csirkemell római tálban
Hozzávalók: 50 dkg csirkemell, 30 dkg vegyes zöldség, 1 csomag mirelit zöldbab, 1 csomó petrezselyem, fokhagyma, kakukkfű, só, bors.
Elkészítés: Amíg a római tálat beáztatjuk, megfűszerezzük a zöldségféléket (lehet mirelit is). Ezt két külön tálban végezzük. Az egyik tálba tesszük a zöldbabot, megsózzuk, meghintjük kakukkfűvel és a fokhagymadarabokkal, esetleg fokhagymasóval. A másik tálban a vegyes zöldséget hintjük meg sóval, borssal, petrezselyemmel. Ezután a római tál egyik felébe tesszük a zöldbabot, a másik felébe a vegyes zöldséget, tetejére helyezzük a sózott csirkemellet. Lefedjük és a sütőbe tesszük. Kb. másfél óráig gyenge tűzön pároljuk, majd az utolsó tíz percben levesszük a tál tetejét, hogy szépen megpiruljon. Hidegen is igen jóízű. (A zöldségeket még a sütés előtt megszórhatjuk egy kis rokforttal is.)
Burgonyapürét is adhatunk mellé.
A kép illusztráció!
MINDÖSSZE KÉT KATTINTÁS ÉS MÁR
OLVASHATJA IS A PISTIKE VICCMAGAZINT!
Kattintson az Előfizetés vagy a Bejelentkezés gombra.
https://laptapir.hu/magazin/pistike
Egy lap áráért akár 1000 magazint is olvashat!
NAPI VICCLEVÉL FELIRATKOZÁS
https://pistike.hu/feliratkozas/
MÁSOK EZT OLVASSÁK!
TÚRÓGALUSKA LEVES
https://pistike.hu/gasztronomia/turogaluska-leves/
https://pistike.hu/gasztronomia/almas-lepeny/
HURKÁS KELKÁPOSZTA
https://pistike.hu/gasztronomia/hurkas-kelkaposzta/
ALMÁS TÖLTÖTT KARAJ
https://pistike.hu/gasztronomia/almas-toltott-karaj/
https://pistike.hu/gasztronomia/rakott-makaroni/
https://pistike.hu/gasztronomia/tarkonyos-vese/