ZÖLDSÉGES CSIRKEMELL RÓMAI TÁLBAN

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

 

Email*
Név*

Zöldséges csirkemell római tálban

Hozzávalók: 50 dkg csirkemell, 30 dkg vegyes zöldség, 1 csomag mirelit zöldbab, 1 csomó petrezselyem, fokhagyma, kakukkfű, , bors.

Elkészítés: Amíg a római tálat beáztatjuk, megfűszerezzük a zöldségféléket (lehet mirelit is). Ezt két külön tálban végezzük. Az egyik tálba tesszük a zöldbabot, megsózzuk, meghintjük kakukkfűvel és a fokhagymadarabokkal, esetleg fokhagymasóval. A másik tálban a vegyes zöldséget hintjük meg sóval, borssal, petrezselyemmel. Ezután a római tál egyik felébe tesszük a zöldbabot, a másik felébe a vegyes zöldséget, tetejére helyezzük a sózott csirkemellet. Lefedjük és a sütőbe tesszük. Kb. másfél óráig gyenge tűzön pároljuk, majd az utolsó tíz percben levesszük a tál tetejét, hogy szépen megpiruljon. Hidegen is igen jóízű. (A zöldségeket még a sütés előtt megszórhatjuk egy kis rokforttal is.)

Burgonyapürét is adhatunk mellé.

A kép illusztráció!

 

 

MINDÖSSZE KÉT KATTINTÁS ÉS MÁR

OLVASHATJA IS A PISTIKE VICCMAGAZINT!

Kattintson az Előfizetés vagy a Bejelentkezés gombra.

https://laptapir.hu/magazin/pistike

Egy lap áráért akár 1000 magazint is olvashat!

 

 

NAPI VICCLEVÉL FELIRATKOZÁS

https://pistike.hu/feliratkozas/

 

 

MÁSOK EZT OLVASSÁK!

 

 

TÚRÓGALUSKA LEVES

https://pistike.hu/gasztronomia/turogaluska-leves/

 

ALMÁS LEPÉNY

https://pistike.hu/gasztronomia/almas-lepeny/

 

HURKÁS KELKÁPOSZTA

https://pistike.hu/gasztronomia/hurkas-kelkaposzta/

 

ALMÁS TÖLTÖTT KARAJ

https://pistike.hu/gasztronomia/almas-toltott-karaj/

 

RAKOTT MAKARÓNI

https://pistike.hu/gasztronomia/rakott-makaroni/

 

TÁRKONYOS VESE

https://pistike.hu/gasztronomia/tarkonyos-vese/

 

 

 

 

 

 

Pistike 2024 05 ho39
(Visited 219 times, 1 visits today)
This content is available exclusively to members of Pistike2's Patreon at $2 2 or more.