CSIRKEAPRÓLÉK ALMAMÁRTÁSBAN

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

 

Email*
Név*

Hozzávalók: 1 csomag csirkeaprólék, 50 dkg alma, 4 dkg vaj, 2 evőkanál liszt, 1 dl tej, 1 dl tejföl, 1 dl fehérbor, szegfűszeg.

Elkészítés: A megtisztított aprólékot feltesszük főni annyi vízben, hogy ellepje. Amikor majdnem puha, hozzáadjuk az apróra kockázott almát. Sóval, szegfűszeggel, reszelt citromhéjjal ízesítjük. Majd a vajból, lisztből világos rántást készítünk, felengedjük a tejjel, és a megpuhult csirkét berántjuk vele. A tejfölbe belekeverjük a bort, a citrom levét, esetleg hozzáteszünk egy kevés cukrot és az almás aprólékra öntve átforraljuk. Főtt burgonyával tálaljuk.

Pistike 2024 05 ho39
(Visited 85 times, 1 visits today)
This content is available exclusively to members of Pistike2's Patreon at $2 2 or more.