BABFŐZELÉK

BABFŐZELÉK

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

 

Email*
Név*

Hozzávalók: 40 dkg száraz bab, 2 evőkanál olaj, 2 evőkanál liszt, kiskanálnyi pirospaprika, 1 dl tejföl, cukor, ecet, só, (esetleg esetleg füstölt hús vagy szalonna leve).

Elkészítés: A babot kiválogatjuk, megmossuk és néhány órára hideg vízben áztatjuk, majd friss hideg vizet teszünk rá, és feltesszük főni. Mikor a bab megpuhult, megsózzuk. (Ne sózzuk meg azonnal, mert akkor nehezebben puhul meg.) A zsiradékból és a lisztből világos rántást készítünk, meghintjük a pirospaprikával, elkeverjük egy kevés hideg vízzel és berántjuk vele a már puha babot. Felforraljuk, ecettel meg cukorral ízesítjük és belekeverjük a tejfölt. Kissé még forraljuk, majd levesszük a tűzről. (A füstölt szalonnát vagy húst a babbal egyszerre tesszük fel főni. A babot ekkor természetesen nem sózzuk meg.) Kuktában is megfőzhetjük, így gyorsabban megpuhul.

Pistike 2024 05 ho39
(Visited 310 times, 5 visits today)
This content is available exclusively to members of Pistike2's Patreon at $2 2 or more.