konyha, sütés
Gasztronómia

MIT FŐZZEK MA? – MAJORÁNNÁS HÚS

Majoránnás hús Hozzávalók: 50 dkg marhahús (fartő vagy lapocka), 5 dkg zsír, késhegynyi majoránna és törött bors, 2 dl tejföl, 1 fej vöröshagyma, 1 káváskanál liszt, só. Elkészítés: A húst vékony csíkokra vágjuk. A hagymát […]

MIT FŐZZEK MA? – GÖRÖG MUSZAKA
Gasztronómia

MIT FŐZZEK MA? – GÖRÖG MUSZAKA

Görög muszaka Hozzávalók: 50 dkg sertéshús, 25 dkg marhahús, 2 szem közepes burgonya, 3-4 padlizsán, 1 fej vöröshagyma, 2 paradicsom, 2 paprika, 10 dkg zsír, 2 tojás, 1 dl joghurt, só, törött bors. Elkészítés: A […]

VADAS ZSEMLEGOMBÓCCAL
Gasztronómia

VADAS ZSEMLEGOMBÓCCAL

Vadas zsemlegombóccal   Hozzávalók A vadashoz: 1 kg marhahús, só, bors, liszt, olaj, 50 dkg sárgarépa, 20 dkg fehérrépa, 1 fej vöröshagyma, 2 db babérlevél, 10 szem egész bors, mustár, 10 dkg füstölt szalonna, 10 […]

HÚSLEVES MARHAHÚSBÓL
Gasztronómia

HÚSLEVES MARHAHÚSBÓL

Húsleves marhahúsból Hozzávalók: 70 dkg marhahús (fartő, szegyhús, borda stb.), 25-30 dkg velős vagy ritkacsont, 2-2 szál sárgarépa, petrezselyemgyökér, zellergumó, karalábé, kellkáposzta, 1 póréhagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 kis fej hámozatlan vöröshagyma, kevés pirospaprika, bors, […]

MIT FŐZZEK MA? – PÁROLT MARHASZELET PIKÁNS MÁRTÁSSAL
Gasztronómia

MIT FŐZZEK MA? – PÁROLT MARHASZELET PIKÁNS MÁRTÁSSAL

Párolt marhaszelet pikáns mártással Hozzávalók: 80 dkg szeletelt marhafelsál, 3 dkg olaj (zsír), 2 dl paradicsomlé, 1 fej vöröshagyma, 3 evőkanál liszt, ecet, babérlevél, törött bors, só, 2 gerezd fokhagyma. Elkészítés: A szeleteket lehártyázzuk, nagyon […]

konyha 1605632538 dxsjqboxva
Gasztronómia

MIT FŐZZEK MA? – BUNDÁS VAGDALTHÚS

Bundás vagdalthús Hozzávalók: egy nyúl eleje és apróléka (készíthetjük marhahúsból is), 2 fej vöröshagyma, 2 evőkanál zsír, 1 kávéskanál pirospaprika, só, törött bors, 1 zsemle, 2-3 szem burgonya, 1/2 dl tej, a bundázáshoz: 1 kg […]

konyha 20201205
Gasztronómia

GOMBÁS MARHATOKÁNY

Gombás marhatokány Hozzávalók: 30 dkg sovány marhahús, 2 fej vöröshagyma, 15 dkg gomba, 1 evőkanál tejföl, 1 evőkanál paradicsompüré, pirospaprika, só, törött bors, olaj (zsír) a sütéshez. Elkészítés: A sovány marhahúst vékony, hosszúkás csíkokra vágjuk. […]

konyha 1605632551 e1hbgyw0im
Gasztronómia

MARHAFARTŐ PARADICSOMMÁRTÁSSAL

Marhafartő paradicsommártással Hozzávalók: 75 dkg marhafartő, 8 dkg füstölt szalonna, 3 gerezd fokhagyma, só. Elkészítés: A szép sovány marhafartőt megsózzuk, és összezúzott fokhagymában meghengergetett szalonnacsíkokkal megtűzdeljük. Lábosba tesszük, leöntjük annyi forró vízzel, amennyi a húst […]