MIT FŐZZEK MA? – BUNDÁS VAGDALTHÚS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

 

Email*
Név*

Bundás vagdalthús

Hozzávalók: egy nyúl eleje és apróléka (készíthetjük marhahúsból is), 2 fej vöröshagyma, 2 evőkanál zsír, 1 kávéskanál pirospaprika, só, törött bors, 1 zsemle, 2-3 szem burgonya, 1/2 dl tej,
a bundázáshoz: 1 kg burgonya, 1 dl tej, 10 dkg részelt sajt, 2 tojás, só, petrezselyem, 2 evőkanál zsír.

Elkészítés: Az apróra vágott hagymát a zsírban halványra pirítjuk, beletesszük a megtisztított nyúlaprólékot és a feldarabolt elejét, meghintjük pirospaprikával, megsózzuk, és szükség szerint egy kevés vizet öntve alá, fedő alatt, rövid levű pörköltet készítünk. Ha a hús teljesen megpuhult, lefejtjük a csontokról, és egy tejben áztatott és kifacsart zsemlével, 2-3 szem héjában főtt és megtisztított burgonyával együtt megdaráljuk. Törött borssal ízesítjük, jól összegyúrjuk, és hosszúkásra formázva zsírral kikent tepsibe tesszük.

Közben egy kg burgonyát héjában megfőzünk, megtisztítjuk, és még melegen áttörjük. A tejjel, a reszelt sajttal, a tojásokkal, sóval, finomra vágott zöldpetrezselyemmel pépet készítünk belőle, és bevonjuk vele a vagdalt húst. Forró zsírral leöntjük, és előmelegített sütőben szép sárgára sütjük.

Gombamártás illik hozzá.

A kép illusztráció!

 

 

Ha van egy-két jó vicced, nevetséges mémed, röhögni való karikatúrád, akkor küld el a pistike@pistike.hu címünkre, és mi megosztjuk a weblapunkon, és a Facebookon! Az arra érdemesek pedig a – szerző megjelölésével – akár bekerülhetnek a Pistike viccújság nyomtatott változatába is!

 

 

A PISTIKE VICCMAGAZINT NYOMTATOTT FORMÁBAN KERESD A BOLTOKBAN VAGY FIZESS ELŐ MOST!

A Pistike viccújság megrendelhető az ország bármely postáján, a hírlapot kézbesítőknél, www.posta.hu WEBSHOP-ban (https://eshop.posta.hu),  e-mail-ben a hirlapelofizetes@posta.hu címen, telefonon 06-1-767-8262 számon, levélben a MP Zrt. 1900 Budapest címen.

 

 

CSAPJ LE A PISTIKE VICCMAGAZINRA MOST!

https://laptapir.hu/magazin/pistike

EGY LAP ÁRÁÉRT 70 FRISS MAGAZIN! A kínálatban megtalálja a Pistike viccújság legfrissebb számát, illetve az archívumot 2015-ig! Kedvenc lapjait online is olvashatja, mobil eszközökön pedig magával viheti, így bárhol, bármikor eléri. Előfizetésével a korábbi megjelenésekhez, további lapokhoz, különszámokhoz is hozzáférhet! Nem szükséges egy évre előre kifizetni az előfizetést, mint a nyomtatott lapoknál, a Laptapiron havonta fizet mindössze 1490 forintot. Előfizetését bármikor megállíthatja és újra indíthatja.

 

 

NAPI VICCLEVÉL FELIRATKOZÁS

https://pistike.hu/feliratkozas/

 

 

EZ IS ÉRDEKELHETI:

 

RÚZSA MAGDOLNA KARMA CÍMMEL ÚJ LEMEZT JELENTETETT MEG

https://pistike.hu/bulvar/ruzsa-magdolna-karma-cimmel-uj-lemezt-jelentetett-meg/

 

VASVÁRI VIVIEN SZEXI KÉPET POSZTOLT

https://pistike.hu/bulvar/vasvari-vivien-szexi-kepet-posztolt/

 

MIT FŐZZEK MA? – MÁJAS BURGONYA

https://pistike.hu/gasztronomia/mit-fozzek-ma-majas-burgonya/

 

MIT FŐZZEK MA? – PACALPÖRKÖLT

https://pistike.hu/gasztronomia/mit-fozzek-ma-pacalporkolt/

 

 

 

 

Pistike 2024 05 ho39
(Visited 62 times, 1 visits today)
Liked it? Take a second to support Pistike viccújság on Patreon!
Become a patron at Patreon!