MIT FŐZZEK MA? Hamis vadhús burgonyapecsenyével – (Teljes méretért, szövegért katt a képre!)

MIT FŐZZEK MA? Hamis vadhús burgonyapecsenyével   –  (Teljes méretért, szövegért katt a képre!)

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

 

Email*
Név*

MIT FŐZZEK MA? Hamis vadhús burgonyapecsenyével   –  (Teljes méretért, szövegért katt a képre!)

HAMIS VADHÚS BURGONYAPECSENYÉVEL

Hozzávalók: 8 szelet rövidkaraj, 5 dl vörösbor, 5 dkg zsír, I fej vöröshagyma, só, törött bors, 1-2 babérlevél, késhegynyi bazsalikom, currypor.

Elkészítés: A kicsontozott, vékonyra kivert húst néhány órát hideg helyen vörösborban áztatjuk, majd zsíron világosra sütjük az apróra vagdalt vöröshagymát beletesszük a borból kiszedett húst, sózzuk, borsozzuk, késhegynyi bazsalikommal meg curryporral fűszerezzük, és egy kevés vörösborral – amiben a hús pácolódott – engedjük fel. Hozzáadjuk a babérlevelet, és fedő alatt, lassú tűzön megpároljuk. Ha levét elfőné, mielőtt megpuhulna a pecsenye, egy kevés borral még pótoljuk. Rövid lével tálaljuk.

Burgonyapecsenye

Hozzávalók: 4 nagy szem burgonya, 2 evőkanál liszt, evőkanál tej, 3 tojás, só, törött bors, petrezselyem.

Elkészítés: A burgonyát nyersen megreszeljük, a levét kinyomjuk, és 2 evőkanál lisztet, 4 evőkanál tejet, 3 tojássárgáját, sót, egy kevés törött borsot, apróra vágott petrezselymet keverünk a burgonyába. Végül
hozzáadjuk a 2 tojásfehérje felvert habját. Forró zsírban kanállal nagyobb galuskákat szaggatunk belőle, és megsütjük.

 

Pistike 2024 05 ho39
(Visited 162 times, 1 visits today)
Liked it? Take a second to support Pistike viccújság on Patreon!
Become a patron at Patreon!