HAMIS VADHÚS BURGONYAPECSENYÉVEL
Hozzávalók: 8 szelet rövidkaraj, 5 dl vörösbor, 5 dkg zsír, I fej vöröshagyma, só, törött bors, 1-2 babérlevél, késhegynyi bazsalikom, currypor.
Elkészítés: A kicsontozott, vékonyra kivert húst néhány órát hideg helyen vörösborban áztatjuk, majd zsíron világosra sütjük az apróra vagdalt vöröshagymát beletesszük a borból kiszedett húst, sózzuk, borsozzuk, késhegynyi bazsalikommal meg curryporral fűszerezzük, és egy kevés vörösborral – amiben a hús pácolódott – engedjük fel. Hozzáadjuk a babérlevelet, és fedő alatt, lassú tűzön megpároljuk. Ha levét elfőné, mielőtt megpuhulna a pecsenye, egy kevés borral még pótoljuk. Rövid lével tálaljuk.
Burgonyapecsenye
Hozzávalók: 4 nagy szem burgonya, 2 evőkanál liszt, evőkanál tej, 3 tojás, só, törött bors, petrezselyem.
Elkészítés: A burgonyát nyersen megreszeljük, a levét kinyomjuk, és 2 evőkanál lisztet, 4 evőkanál tejet, 3 tojássárgáját, sót, egy kevés törött borsot, apróra vágott petrezselymet keverünk a burgonyába. Végül
hozzáadjuk a 2 tojásfehérje felvert habját. Forró zsírban kanállal nagyobb galuskákat szaggatunk belőle, és megsütjük.
Related posts: