Site icon Pistike viccújság

⚠MIT FŐZZÜNK MA? Tojásos paraj – (Lájk és oszd meg!) ⚠

A böngészőben tiltva van a javascript használata. Az űrlap ellenőrző funkciói nem fognak jól működni.

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

 

Email*
Név*

TOJÁSOS PARAJ

Hozzávalók: 1 csomag mirelit paraj, 1 mokkáskanál levesízesítő por, 5 tojás, 5 dkg füstölt szalonna, 5 dkg vaj, só, törött bors, egy csipet reszelt szerecsendió.

Elkészítés: Felengedjük a parajt és az ételízesítővel elkeverve öt percig pároljuk. Villával simára verjük a nyers tojásokat, a fűszerekkel ízesítjük, és összekeverjük a parajjal. Alaposan kivajazunk egy csészét, és beleöntjük a parajmasszát. Akkora lábosban, hogy a csészék beleférjenek, vizet forralunk, beleállítjuk a csészéket, és kb. tíz percig forraljuk. A parajmasszának meg kell kocsonyásodni! Késsel meglazítjuk a csészék szélén a tojásos parajt, és a tányérra borítjuk. Tetejére ropogósra sült szalonnadarabkákat rakunk.

Párolt rizzsel tálaljuk.

This content is available exclusively to members of Pistike2's Patreon at $2 2 or more.
Exit mobile version