MIT FŐZZEK MA? Tejfölös paprikás burgonya – újburgonyából a legjobb – (Teljes méretért, szövegért katt a képre!)

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

 

Email*
Név*

0930 5

TEJFÖLÖS PAPRIKÁS BURGONYA – újburgonyából a legjobb

Hozzávalók: 80 dkg burgonya, két fej vöröshagyma, 4 dkg zsír, egy kávéskanál pirospaprika (idényben 1 db zöldpaprika), 2 dl tejföl és ízlés szerint só, egy kávéskanál liszt.

Az apróra vágott vöröshagymát zsírban jól megfonnyasztjuk, meghintjük egy kávéskanál pirospaprikával, elkeverünk, és azonnal felöntjük 1/2 dl vízzel. Lefödve pároljuk a hagymát, míg zsírjára sül. Ekkor hozzáadjuk a meghámozott karikára vágott burgonyát, átforgatjuk a hagymás zsírban – idényben egy megmosott és lecsumázott zöldpaprikát is deszünk bele – és felöntjük annyi vízzel, hogy majdnem ellepje. Gyenge tűzön jó puhára pároljuk, majd tálalás előtt behabarjuk a liszttel elkevert 2 dl tejföllel, és még egyszer felforraljuk.

Salátát, savanyúságot adhatunk hozzá, de anélkül is igen jóízű, laktató étel.

Pistike 2024 05 ho39
(Visited 168 times, 1 visits today)
This content is available exclusively to members of Pistike2's Patreon at $2 2 or more.