PUSZTAPÖRKÖLT
Hozzávalók: 50 dkg sertéscomb (lapocka), 10 dkg füstölt szalonna, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 pár debreceni, 15 dkg gomba, 1 dl tejföl, só, 1 evőkanál pirospaprika, késhegynyi őrölt kömény.
Elkészítés: A szalonnát kis kockákra vágva kiolvasztjuk,majd megpirítjuk rajta az apróra vágott vöröshagymát, és a kockákra vágott húst beletéve, a fokhagymával, a pirospaprikával meg az őrölt köménnyel ízesítjük. Egy kevés vízzel — az elfőtt levét állandóan pótolva — fedő alatt puhára pároljuk. Ezután a karikákra vágott debrecenit, majd öt perc múlva a megtisztított, felszeletelt gombát is hozzáadjuk. Ezzel már csak 3-4 percig hagyjuk a tűzön, majd megtejfölözve tálaljuk.
Tojásos galuska illik hozzá.