Site icon Pistike viccújság

MIT FŐZZEK MA? Pusztapörkölt (Teljes méretért, szövegért katt a képre!)

A böngészőben tiltva van a javascript használata. Az űrlap ellenőrző funkciói nem fognak jól működni.

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

 

Email*
Név*

 

PUSZTAPÖRKÖLT

Hozzávalók: 50 dkg sertéscomb (lapocka), 10 dkg füstölt szalonna, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 pár debreceni, 15 dkg gomba, 1 dl tejföl, só, 1 evőkanál pirospaprika, késhegynyi őrölt kömény.

Elkészítés: A szalonnát kis kockákra vágva kiolvasztjuk,majd megpirítjuk rajta az apróra vágott vöröshagymát, és a kockákra vágott húst beletéve, a fokhagymával, a pirospaprikával meg az őrölt köménnyel ízesítjük. Egy kevés vízzel — az elfőtt levét állandóan pótolva — fedő alatt puhára pároljuk. Ezután a karikákra vágott debrecenit, majd öt perc múlva a megtisztított, felszeletelt gombát is hozzáadjuk. Ezzel már csak 3-4 percig hagyjuk a tűzön, majd megtejfölözve tálaljuk.

Tojásos galuska illik hozzá.

 

This content is available exclusively to members of Pistike2's Patreon at $2 2 or more.
Exit mobile version