SZALONNÁS BUSA MUSTÁROS SÓSKASALÁTÁVAL
Hozzávalók: 4 db ujjnyi vastag busaszelet (kb. 70 dkg), 5 dkg füstölt szalonna, 40 dkg burgonya, 1 csomó petrezselyemzöld, 10 dkg vaj, 40 dkg sóskalevél, 2 evőkanál mustái, 1 dl olaj, 1/2 dl száraz fehérbor, só, 1 evőkanál liszt.
Elkészítés: Külön-külön minden szelet halat körültekerünk megfelelő szélességűre vágott szalonnaszelettel. Fogvájóval rögzítsük, hogy sütés közben is rajta maradjon, sózzuk, lisztbe mártjuk, olvasztott vajon lassú tűz fölött öt percig sütjük, majd megfordítjuk és további négy-öt perc múltán kellőképpen átsütve azon melegében tálaljuk. A sóska szárát letépkedjük, bő vízben többször megmossuk, leszűrjük, alaposan lecsurgatjuk. Közvetlenül tálalás előtt mustáros öntettel keverjük össze, ami úgy készül, hogy a mustárhoz állandó kevergetés mellett hozzáadjuk az olajat, majd a fehérborral mártás sűrűségűvé hígítjuk. Sóval ízesítjük.
Petrezselymes burgonyával tálaljuk.
Related posts: