MIT FŐZZEK MA? Tavaszi gulyás – (Teljes méretért, szövegért katt a képre!)

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

 

Email*
Név*

TAVASZI GULYÁS

Hozzávalók: sárgarépából, petrezselyemgyökérből, karalábéből, vajbabból 15-15 dkg, 10 dkg zeller, 25 dkg burgonya, l fej vöröshagyma, 20 dkg füstölt kolbász, 5 dkg zsír, egy késhegynyi pirospaprika, só, 1 dl tejföl, 1 tojás és 6 dkg liszt.

Az apróra vágott vöröshagymát a zsíron megfonnyasztjuk, megszórjuk pirospaprikával, megsózzuk, felöntjük egy kevés vízzel, és sűrű pörköltlét készítünk. A zöldségféléket megtisztítjuk, a burgonyát meghámozzuk, és mindegyiket kockára vágjuk. A zöldségfélét, a burgonyát és a karikára vágott kolbászt a pörköltlébe keverjük, felöntjük kb. 1,5 1iter vízzel, és lassú tűzön mindent puhára főzünk. A lisztből és tojásból galuskatésztát készítünk, és kiskanállal a fövő levesbe szaggatjuk. Tálaláskor belekeverjük a tejfölt.

Ha kuktában készítjük, akkor a felöntés után zárjuk le a fedőt, és forraljuk kb. 10-15 percig. Ha a fedőt levettük, ismét erősebb tűzre tesszük, és ha forr, belefözzük a galuskát, Gyenge rostozatuk és kis zsírtartalmuk miatt a diétás főzésnél is jól használhatjuk a fiatal szárnyasok húsát.

 

1130 2

Pistike 2024 05 ho39
(Visited 179 times, 2 visits today)
This content is available exclusively to members of Pistike2's Patreon at $2 2 or more.