Ha valami gyors kaját szeretnénk ekészíteni, akkor a pirított máj ideális arra. A májnak – persze fajtától, mérettől függően – elég körülbelül 5-10 perc pirítás, folyamatos keverés közepette.
A teszt elég egyszerű: ha egy fakanállal elvágva már nem véres a belseje, de még puha, akkor jó, le kell kapni a lángról és nyugodni hagyni. Csirke-, borjú-, marha- vagy pecsenyekacsamájat is készíthetünk hasonlóan.
Hozzávalók: 50 dkg máj, 2 nagy fej vöröshagyma, só, törött bors, 2 evőkanál olaj (zsír), majoránna, fokhagyma.
Elkészítés: A forró zsiradékban fedő alatt megpirítjuk a szeletekre vágott vöröshagymát. Beledobjuk a csíkokra vágott májat, és nagy lángon, borssal meghintve legalább öt percig pirítjuk. Ezután meghintjük majoránnával, beletesszük a fokhagymát, egyszer felforraljuk és tálaljuk.
Vigyázat, a májat csak fogyasztás előtt sózzuk meg, különben kemény, rágós lesz.
Főtt burgonyával és savanyúsággal tálaljuk.
PiSTiKe
Related posts: