RÁNTÁSOS RÉTES

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

 

Email*
Név*

Rántásos rétes

Hozzávalók: 30 dkg liszt, 8 dkg olaj (zsír), 2 dl tejföl, 1 tojás, kevés só, 50 dkg alma, zsemlemorzsa, porcukor.

Elkészítés: A zsírból és három evőkanál lisztből világos rántást készítünk, majd félig kihútjük. A lisztet, a tejfölt, a tojást, pici sót összegyúrunk, kinyújtjuk, és rákenjük a rántást. Ezután a tésztát összetekerve egy órára a hűtőszekrénybe tesszük. Majd négy-öt darabra vágjuk, kinyújtjuk, és olvasztott zsírral megkenjük. A megdinsztelt reszelt almát úgy bele, hogy alul-fölül zsemlemorzsával megszórjuk, hogy az alma levét kissé fölszívja. Közepes meleg sütőben sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

A kép illusztráció!

 

 

MINDÖSSZE KÉT KATTINTÁS ÉS MÁR

OLVASHATJA IS A PISTIKE VICCMAGAZINT!

Kattintson az Előfizetés vagy a Bejelentkezés gombra.

https://laptapir.hu/magazin/pistike

Egy lap áráért akár 1000 magazint is olvashat!

 

 

NAPI VICCLEVÉL FELIRATKOZÁS

https://pistike.hu/feliratkozas/

 

 

MÁSOK EZT OLVASSÁK!

 

ALMAGOMBÓC

https://pistike.hu/gasztronomia/almagomboc/

 

HÚSSAL TÖLTÖTT KÁPOSZTAFEJ

https://pistike.hu/gasztronomia/mit-fozzek-ma/hussal-toltott-kaposztafej/

 

KÖRÍTETT FLEKKEN PAPRIKAMÁRTÁSSAL

https://pistike.hu/gasztronomia/koritett-flekken-paprikamartassal/

 

RAKOTT TARHONYA

https://pistike.hu/gasztronomia/rakott-tarhonya/

 

LENCSE SÜTVE

https://pistike.hu/gasztronomia/lencse-sutve/

 

PIZZA MAGYAROSAN

https://pistike.hu/gasztronomia/pizza-magyarosan/

 

 

 

Pistike 2024 05 ho39
(Visited 118 times, 1 visits today)
This content is available exclusively to members of Pistike2's Patreon at $2 2 or more.