Virslis rizs
Hozzávalók: 30 dkg rizs, 1 kis fej vöröshagyma, 5 dkg reszelt sajt, 2 pár virsli, 5 dkg vaj, 2 dl fehérbor, 1 erőleveskocka, só, törött bors, 2 dl tejföl.
Elkészítés: A hagymát apróra vágjuk és a vajon megpároljuk. A virsli bőrét lehúzzuk, karikákra vágjuk, hozzáadjuk a hagymához, és rövid ideig együtt pirítjuk, majd hozzáadjuk a megtisztított, lecsurgatott rizst. Amikor a rizs már üvegessé vált, felöntjük borral, megsózzuk, megborsozzuk. Ha a rizs fělitta a bort, két dl vízben feloldott erőleveskockás lével tovább pároljuk, amíg megpuhul. Reszelt sajttal meghintjük, tejföllel meglocsoljuk, savanyúsággal tálaljuk.
ERRŐL SE MARADJ LE!
VADAS MARHASÜLT ZSEMLEGOMBÓCCAL
https://pistike.hu/gasztronomia/vadas-marhasult-zsemlegomboccal/
TÉSZTÁBAN SÜLT KOLBÁSZ
https://pistike.hu/gasztronomia/tesztaban-sult-kolbasz/
FRANCIA BURGONYA
https://pistike.hu/gasztronomia/francia-burgonya/
ZÖLDBABOS RAKOTT PÖRKÖLT TARHONYÁVAL
https://pistike.hu/gasztronomia/zoldbabos-rakott-porkolt-tarhonyaval/
TÜDŐVAGDALÉK HÚSSAL
https://pistike.hu/gasztronomia/tudovagdalek-hussal/
GULYÁSLEVES
https://pistike.hu/gasztronomia/gulyasleves/
ALMAGOMBÓC
https://pistike.hu/gasztronomia/almagomboc/
Related posts: